Nasveti

Ocvrti jabolčni kolobarji

Jana
6. 10. 2010, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Okus ocvrtih jabolk se lepo ujema z okusom cimeta, zato lahko sladkorju za posipanje primešamo mleti cimet.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut

Sestavine: 2 veliki jabolki * 120 g moke * 2 beljaka * 1,5 dl mlačne vode * 1 žlica masla * ščep soli * sladkor v prahu za posipanje * olje za cvrenje.

Priprava: Moko presejemo v skledo, med mešanjem do dodamo ščep  soli, mlačno vodo in stopljeno maslo. Mešamo, da dobimo gladko, tekočo zmes. Jabolki olupimo, z nožkom jima izrežemo peščišče, jabolki pa prečno narežemo na kolobarje. Pokapljamo jih z limono, da ne porjavijo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga primešamo tekočemu testu. V cvrtniku ali globoki ponvi (vok) segrejemo olje. Jabolčne kolobarje pomočimo v testo in spustimo v vroče olje. Po porcijah jih zlato ocvremo z obeh strani. Poberemo jih iz ponve in odcedimo odvečno maščobo na plasti papirnatih brisač. Še vroče jabolčne kolobarje posipamo s sladkorjem v prahu in ponudimo s kepico vaniljevega sladoleda.

Nasvet: Okus ocvrtih jabolk se lepo ujema z okusom cimeta, zato lahko sladkorju za posipanje primešamo mleti cimet.