Nasveti

Marinirani kozji sir

Jana
10. 1. 2011, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hladna predjed za spomin na tople dni.

Za 6 oseb
Priprava: 15 minut
Mariniranje: čez noč

Sestavine: 2 žlici medu * 2 žlički limoninega soka * 4 žlice olivnega olja * sol * poper * 1 žlička sesekljanega rožmarina * 6 hlebčkov kozjega sira (po 40 g) * grozdje in grisini za prilogo.

Priprava: Med gladko razmešamo z limoninim sokom, olivnim oljem, soljo, poprom in rožmarinom. Na koščke narezan kozji sir damo v plitvo skledo in ga  prelijemo z medeno marinado. S prozorno folijo prekrijemo skledo in pustimo stati čez noč. Ponudimo z grozdnimi jagodami in grisini.

Nasvet: Marinirani sir lahko okrasimo tudi z zrni vloženega popra in lističi sveže bazilike.