Nasveti

Pikantna ušesa iz listnatega testa

Jana
26. 1. 2011, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prigrizek za veselo družbo.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 do 15 minut

Sestavine: 3 plošče globoko zamrznjenega listnatega testa (22 x 12 cm) * 1 žlička sesekljanega peteršilja * 1 žlička sesekljanega rožmarina * 1 žlička sesekljanega timijana * 2 žlici olja * 75 g naribanega sira * sol * poper.

Priprava: Listnato testo položimo na pomokano delovno površino in pustimo, da se odtali. Peteršilj, rožmarin in timijan pomešamo z oljem ter z mešanico premažemo plošče listnatega testa. Potresemo z naribanim sirom, solimo in popramo. Listnato testo prepognemo od obeh krajših stranic do sredine, nato pa še enkrat po sredini. Postavimo za 20 minut na hladno. Zvitke narežemo na 1 cm široke koščke. S prerezano ploskvijo navzgor zložimo koščke na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici pri 210 stopinjah od 10 do 15 minut. Pustimo ušesa, da se ohladijo.