Nasveti

Obrvi v barvi las

Jana
1. 3. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ženske si že skoraj praviloma barvamo lase, številne z izrazito drugačno barvo od svoje naravne. Obrvi pa si večina pusti takšne, kot so. Včasih je smešno videti črnolasko, ki ima obrvi tako svetle, da se jih skoraj ne vidi, ali pa platinasto blondinko z vranje črnima lokoma nad očmi.

Ženske si že skoraj praviloma barvamo lase, številne z izrazito drugačno barvo od svoje naravne. Obrvi pa si večina pusti takšne, kot so. Včasih je smešno videti črnolasko, ki ima obrvi tako svetle, da se jih skoraj ne vidi, ali pa platinasto blondinko z vranje črnima lokoma nad očmi. Pa Ženske si že skoraj praviloma barvamo lase, številne z izrazito drugačno barvo od svoje naravne. Obrvi pa si večina pusti takšne, kot so. Včasih je smešno videti črnolasko, ki ima obrvi tako svetle, da se jih skoraj ne vidi, ali pa platinasto blondinko z vranje črnima lokoma nad očmi. Pa barvanje obrvi, ki precej prispeva k popolnemu videzu, sploh ni taka umetnost. Brez težav si lahko obrvi pobarvate tudi sami doma. Barve so na voljo v drogerijah, in sicer v obstojni različici ter taki, ki se spere. Za prvi poskus bo bolje, da se odločite za zadnjo, saj morda ne boste zadele prav takega odtenka, kot si ga želite. Nikakor pa ne tvegajte z barvo za lase, saj te vsebujejo kemikalije, ki lahko oči tudi trajno poškodujejo, če vam kapnejo vanje.
Izbira barve Ne izbirajte je le glede na barvo svojih las, ampak tudi polti. Če imate svetle obrvi, doma najprej preizkusite nekaj svinčnikov različnih barv, da se boste lažje odločili. Osnovno pravilo je, da naj bi bile obrvi pri temnih laseh za odtenek svetlejše kot lasje in pri svetlih za odtenek ali dva temnejše.
Priprava Poleg barve boste potrebovale vato (najbolje v blazinicah), palčko za mešanje, razvijalec barve in mleko ali kremo, da odstranite s kože ostanke barve. Preverite, kaj od naštetega manjka v paketu za barvanje, ki ste ga kupili. Obraz si umijte z nežnim milom in ga dobro osušite. Lase spnite, da vam ne bodo padali na oči.
Mešanje in nanašanje Pozorno sledite navodilom in zmešajte barvo ter razvijalec tako, da dobite enakomerno pasto, ki ne kaplja. S paličico si jo nanesite na obrvi in pazite, da bodo z barvo pokrite tudi korenine. Ne puščajte pripravka na obrveh dlje, kot piše v navodilih!
Odstranjevanje  Previdno si obrišite barvo s suho vatno blazinico in preverite, ali se je barva prijela. Če se ni, postopek ponovite. Dodobra odstranite barvo, preden si še enkrat umijete obraz, da vam ne pride v oči, in morebitne packe na koži odstranite s kremo ali mastnim mlekom. (eg)