Nasveti

Sprememb ni nikoli preveč

Jana
1. 3. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Sprememb ni nikoli preveč. Sem ženska, ki vedno rada poskuša kaj novega. In ko mi je fant predlagal popolno spremembo, sem se takoj prijavila na Janino preobrazbo!«

Staša Vučkovič

»Sprememb ni nikoli preveč. Sem ženska, ki vedno rada poskuša kaj novega. In ko mi je fant predlagal popolno spremembo, sem se takoj  prijavila na Janino preobrazbo!« nam je povedala 22-letna Staša Vučkovič iz Velenja. Povsem se je prepustila spretnim rokam naših mojstrov lepotičenja in ti so bili izjemni veseli, ko so lahko delali po svojem navdihu.

 

Staša je v gimnaziji v Velenju dolgo razmišljala, kaj naj gre študirat. Zanimalo jo je delo z ljudmi, a ne statično. Tri leta starejša sestra, ki je diplomirala iz arheologije, ji je povedala, da se imajo etnologi zelo fino,  malo so v pisarni, malo pa na terenu, zato je Staša izbrala to smer študija na Filozofski fakulteti.
»Od prvega dne, ko sem prestopila prag fakultete, sem med študijem uživala. Osvajala sem novo znanje, dobro sem znala preplesti terenske vaje in potovanja. Seminarske naloge sem delala v Sarajevu, Maroku, Španiji in drugod. Vedno sem si naredila takšen program, da sem se po končanih študijskih obveznostih še potepala.« Brez pomoči staršev ne bi mogla študirati. »A to ne pomeni, da sem sedela križem rok. Nasprotno, delala sem vse mogoče: opravljala telefonske ankete, pomagala v vrtcu, sodelovala pri arheoloških izkopavanjih in še bi lahko naštevala. Tako sem dobivala dragocene izkušnje, ki mi bodo prišle prav pri iskanju službe.« Zdaj je tik pred diplomo, a se verjetno še ne bo zaposlila. Zato ker služb za diplomirane etnologe ni ravno na pretek, pa še študirala bi rada. To je tudi razlog, da bo verjetno ostala v Ljubljani, kjer se je takoj znašla in začela uživati v možnostih, ki jih ponuja, in življenjskem ritmu, ki ji je pisan na kožo. Uživala je tudi na naši preobrazbi.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
»Doslej sem se sama barvala, pa tudi strigla sem se že sama. Moja najnovejša pridobitev je šivalni stroj, s katerim si prekrojim stare obleke, ki so mi prevelike.  Od nekdaj sem nora na čevlje, in čeprav sem študentka, jih imam kar precej. Kamorkoli grem, opazujem ljudi, kako so oblečeni in urejeni. Zato me je zanimalo, kako se mi bodo posvetili vaši strokovnjaki,« je dejala Staša. Na preobrazbo je prišla z lasmi, spetimi v figo, in frufrujem brez posebne oblike. Frizer Gregor jo je precej postrigel, oblikoval ji je mladostno pričesko, frufru pa je dobil asimetrično obliko. Staši je rdečkaste lase pobarval v hladnejše blond, saj ta barva bolj pristoji njeni polti in barvi oči.
Mojstrica ličenja Manca je pohvalila Stašino lepo polt, brez mozoljev, rdečice in drugih nepravilnosti. Ni imela veliko dela z nanašanjem podloge, zato se je lahko bolj posvetila senčenju oči. Z rjavim svinčnikom jih je občrtala in veke poudarila z rožnatim senčilom. Lica je osenčila v nežnih pomladnih svežih rožnatih tonih, rahlo je poudarila še usta.

 

Tekst:                           Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                            Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                         Manca Maselj
Stilistka:                       Nana Sojer
Pričeska:                       Gregor Gošnjak za frizerski studio Glej Gor, Pekrska cesta 6, 2000 Maribor  
Lasna kozmetika:          z.one
Oblačila in nakit:           obleka, bolero Top Shop, Emporium, nakit New Yorker

 

Jana št. 8, 22.2.2011