Nasveti

Jesenska eleganca

Jana
1. 11. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jesenske podobe odlikujejo krojaška dovršenost, linije, ki so čiste in v svoji preprostosti sila zapletene, ter zadržan in damski pristop.

Razpuščeno razigranost, razkrivajoča krilca in oblekice so nasledile drugačne jesenske podobe. Nič koketne - kaj šele izzivalne.

Odlikujejo jih krojaška dovršenost, navdih, ki črpa iz šolskih in vojaških uniform, linije, ki so čiste in v svoji preprostosti sila zapletene, ter zadržan in strogo damski pristop.

Eteričnim slogom, odetim v poletne prosojnosti, budoarskemu razpoloženju kombinežastih oblek in golih nog v odprtih sandalih, so nasproti postavili ženske, ki so zazrte v drugo smer. 

Moda? V njej ni prostora za dekliškost. Zapeta do vratu se posveča žlahtnosti tekstilij, išče dovršenost v teksturi, sestavlja nasprotujoče si kose in elemente na enem samem kosu. Sestavlja visoko modo iz damskih petdesetih, oboževani minimalizem v mehkih pastelih iz šestdesetih ter sproščena sedemdeseta.

Spremljajo jih zaprti škornji do kolen za pridne šolarke, srajce in suknjiči z ovratniki, damske torbice na ročajih (malhe so pozabljene), spete in visoko dvignjene pričeske, visoko prepasani pasovi ter očala z velikimi in širokimi okvirji.

Zakladnico oblikovalskih zamisli za jesen in zimo dopolnite z barvastimi ter bleščavo prosojnimi kosi preteklega poletja.