Nasveti

Zimsko vzorčenje

Jana
17. 1. 2012, 15.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poklonite se življenju in se odenite v videze, ki naredijo vtis. Pravzaprav v nore »mikse« tiskov, ki jih moda ustvarja tako, da združuje na videz nezdružljivo v celoto.

Ko se zima prevesi, se navdušimo nad vzorci in barvami. Dovolj črne, ne maram več zlate. Naj živijo nore kombinacije! Poklonite se življenju in se odenite v videze, ki naredijo vtis. Pravzaprav v nore »mikse« tiskov, ki jih moda, ki se ne boji biti pogumna in hlepi po novem, ustvarja tako, da združuje na videz nezdružljivo v celoto, ki učinkuje bogato in harmonično, da zastane dih.

  Karo čez črte in rože pod pike. Rdeča nit so tople težke zimske barve od glave do pete, na tipičnih zimskih materialih, gostih pleteninah z močno teksturo, na tvidu in bukleju.   Podobe grejejo temna vinsko rdeča, tradicionalen črno rdeč tartan, škotski karo, na kosih, ki dišijo po daljnih deželah in po časih, ki jih ni več, žareči kontrasti z oranžno, orjaški kašmirski motivi in drobno secesijsko cvetličenje. Spremljajo jih obvezne leopardje pege, pepita, žakardi in vzorci, ki ustvarjajo iluzijo gibanja z nasprotji vseh sort.

Sofisticirani slogi, ki stopijo čez rob, temeljijo na domišljenih kombinacijah izbranih kosov, ki niso nikdar pretirane, a elegantne, nikdar banalne, da odenejo žensko, ki je sodobna, romantična, trezna in drzna v enem.

 Nasvet stilista: držite se ene same barve. Sestavljajte ton na ton. Lahko ji pripnete kontrast, močan in viden od daleč. S poudarkom, dodatkom, šalom, čevlji, ruto čez rame, torbico. Prestavite modni oder na ulico.