Mnenja

Prostovoljno pred poroto: zlorabila je moje zaupanje

Uredništvo
13. 3. 2024, 05.00
Deli članek:

"Dragi porotniki, prosim vas za pomoč. Gre za mojo taščo, s katero imava zelo skrhan odnos," je pričela pripovedovati bralka Zala, ki se je znašla v precej veliki godlji, ker se je v stiski obrnila nanjo.

Profimedia
Želi tudi vaša tašča imeti vedno zadnjo besedo?

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Nikoli nisva bili ravno prijateljici, sva pa shajali. Na začetku zveze z njenim sinom se je poskušala vmešavati, a sva skupaj kar hitro postavila meje, in tudi pozneje, ko sva dobila otroka in je imela marsikaj pripomniti, jo je moj mož hitro postavil na trda tla. Pred časom pa so se v najinem zakonu začele težave, se stopnjevale in v zadnjih mesecih je kar hudo. O tem sem se pogovarjala s prijateljico, drugi pa zanje niso vedeli. Nazadnje pa je prišlo tako daleč, da sem se obrnila po pomoč na taščo, ker res nisem več vedela, kako naprej. Z možem sva se vrtela v začaranem krogu. In kaj je storila ta ženska? Šla je k njemu, mu povedala, da vse ve, da sem ji jaz to povedala, da o tem govorim okrog, in to kljub temu, da sem jo lepo prosila, naj ne izda, da je za težave izvedela od mene. Mož je na to seveda reagiral slabo, burno, užaljen je, kaj da ga osiram okrog, zdaj je še slabše, kot je bilo. Tašča ne čuti, da je naredila kaj narobe, ne razume, da je zlorabila moje zaupanje, mi pa očita, da sem slaba žena in mati. Češ, njen sin je ves ubogi, noče pa razumeti, kako se jaz počutim in kaj doživljam. Ne vem, ali nama bo z možem uspelo izplavati iz tega, namesto pomoči naju je potisnila še globlje v blato, ampak če se slučajno kaj premakne v pozitivno smer, ne želim imeti s to žensko nobenega opravka več. Ne bom ji odrekala vnuka ali obiskov, jaz pa ne želim več prestopiti praga njenega stanovanja. Ampak kako naj to uredim z možem, ki se s tem zagotovo ne bo strinjal, in kako naj to pojasnim sinu, ne da bi vplivala na njegovo mnenje o babici"

Zala

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 11., 12. marec, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!