Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Pohiti, da bo prej mimo …

Uredništvo
1. 11. 2023, 04.00
Deli članek:

'Če že prideva do kakšne akcije, pa hoče vse čim bolj na hitro, brez predigre, kar naravnost reče, daj že, da bo prej mimo in bom lahko spala,' pripoveduje bralec Janez.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Odločil sem se, da vam pišem, ker vas bere veliko žensk, in morda bodo moje pismo in vaši odgovori katero spodbudili k razmisleku, ker po mojem nisem edini moški s takim problemom. Sem poročen, z ženo sva že dolgo skupaj, imava otroke, stara sva malo čez petdeset. Vedno bolj me moti ženina nezainteresiranost za spolnost. Razumem utrujenost, ženske težave, tudi slabe pozicije planetov sprejmem, ne morem pa sprejeti njene naveličanosti in izgovorov, s katerimi se izogiba seksu. Če že prideva do kakšne akcije, pa hoče vse čim bolj na hitro, brez predigre, kar naravnost reče, daj že, da bo prej mimo in bom lahko spala. Bi bilo bolje, da bi me kar po glavi lopnila. Nisem stroj, tudi zame, čeprav sem moški, je dotik pomemben, všeč mi je, če me kdo boža, in tudi jaz rad božam, všeč mi je, če ženska »da« kaj od sebe, ne pa da pod mano leži kot deska – in čaka, da bo konec. Kolegi se pogovarjajo, da se po menopavzi ženske spet sprostijo in postane seks spet bolj strasten, ampak si ne predstavljam, da bi moral na to čakati še nekaj let, sploh ker to stanje traja že kar nekaj časa. Včasih se je žena vsaj na dopustu malo sprostila, zdaj pa še na morju pride v posteljo zavita v pižamo in se uleže čisto na rob na svoji strani, da se ja ne bi dotikala. In ne, romantične večerje ne pomagajo, če ste mi morda mislili predlagati to. Kaj mi torej po vašem še ostane?"

- Janez

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 44, 30. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!