Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Odvisen je od iger na srečo

Uredništvo
25. 10. 2023, 03.00
Deli članek:

Vsaj dvakrat na teden zaide v igralnico, sicer pa igra na srečo po računalniku. Zaradi tega zanemarja družino, tudi v službi se že kažejo razpoke ...

Pexels
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Pozdravljeni. Sem vaša redna bralka in mnogokrat ste s svojimi odgovori pomagali tudi meni. Zdaj pa potrebujem konkretno pomoč – pri tem, ko hočem pomagati dragi prijateljici. Poznava se od otroštva, torej že več kot 35 let, in mi pomeni zelo zelo veliko. Druga drugi sva tolažnici, zaupnici, svetovalki. Najini družini se žal nista veliko družili, moža se nista ujela in čez to nisva mogli, hvala bogu sva vsaj midve negovali prijateljstvo naprej. Zdaj pa bistvo: prijateljica je zelo nesrečna v zakonu. Na zunaj je vse v redu, z možem delujeta stabilen par, v resnici pa se mož spopada z odvisnostjo od iger na srečo. Ni še tako hudo, da bi zapadal v dolgove, a vsaj dvakrat na teden zaide v igralnico, sicer pa igra na srečo po računalniku. Zaradi tega zanemarja družino, tudi v službi se že kažejo razpoke. Zadeva traja kako leto. Prijateljica mi je že prej pripovedovala o tem, da njun odnos umira, da ljubezni ni več, da ostaja z njim zaradi otrok. Zdaj pa so tudi otroci že opazili, da z očetom ni v redu. Ta pred ženo vztrajno zanika, da ima težave, ne zanika, da igra, ampak se izgovarja, da ob zahtevni službi potrebuje nekaj za sprostitev. Prijateljica resno razmišlja, da bi z otroki odšla, hkrati se pa boji za moža, ker je tako psihično labilen. Res je zelo nesrečna in me zelo skrbi zanjo, saj je zdaj skrb za družino še bolj na njenih plečih. Ob tem pa se jo bojim spodbujati k temu, da bi res odšla – kar bi bilo zanjo in za otroke najbolje –, da mi ne bi kdaj tega očitala. Rekli boste, njeno življenje, njena odločitev … Saj je res, ampak hkrati pri dragem človeku ne moremo držati križem rok. Svetujte mi, prosim."

- Nena

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 43, 24. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!