Mnenja

Prostovoljno pred poroto: 'Starša se ločujeta, tega ne bom sprejela!'

Uredništvo
18. 10. 2023, 09.00
Deli članek:

'Mojim staršem se je zmešalo. Pred kakim mesecem sta me posedla v dnevni sobi in mi povedala, da se ločujeta. In to po 25 letih zakona!' je obupana 24 - letna Lana, ki pravi, da ne more in noče sprejeti njune odločitve. Porota, na pomoč!

Pexels
Fotografija je simbolična
Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Mojim staršem se je zmešalo. Pred kakim mesecem sta me posedla v dnevni sobi in mi povedala, da se ločujeta. In to po 25 letih zakona! Kako lahko kaj takega naredita? Mama bo ostala v stanovanju, oče pa se bo odselil na vikend, ki je tako rekoč hiša. Ker dela od doma, selitev 150 km daleč zanj ne bo tak problem. Od tistega prvega šoka sem šla čez vse mogoče faze, od nejevere, žalosti do jeze, sprejeti pa tega ne morem in nočem! Moja starša sta bila vedno moj varni pristan. Saj včasih sem opazila tihe ure med njima – mama pravi, da je v resnici šlo bolj za tiha leta –, ampak do mene sta bila vedno enaka in me nikoli nista izkoriščala za kakšne svoje bitke, na primer. Razmišljala sem že, kako dobra stara starša bosta za moje otroke, ko jih bom imela, kako bodo skupaj hodili na izlete in na morje, tako kot sem jaz z maminima staršema, očetova sta žal umrla, preden sem se rodila. Poskušala sem spametovati mamo, naj vendar še enkrat poskusita, gresta h kakemu zakonskemu svetovalcu, a pravi, da ji kaj takega na pamet ne pade in da komaj čaka, da svobodno zadiha. Oče o kakšni terapiji tudi noče slišati, da sta si z mamo menda že vse povedala in jima zato ni treba zapravljati še pri terapevtih. Oba mi zagotavljata, da bosta zame ostala enaka starša kot do zdaj, le da ne bosta več živela skupaj. Jaz pa se, čeprav sem stara 24 let, naenkrat počutim brez doma, kar jima zelo zamerim. Kako naj vendar človek ponotranji tako odločitev svojih staršev? Pomagajte mi!"

- Lana

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 42, 17. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!