Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Zakaj čisto k meni?

Uredništvo
11. 10. 2023, 07.00
Deli članek:

'Ko sem bila v vodi, sem opazila, da je starejša gospa točno zraven moje brisače položila svojo brisačo,' je pojasnila Marjeta, ki jo zanima, zakaj nekateri to počnejo tudi v primerih, ko je dovolj prostega prostora.

Sestavljena fotografija, Pexels
-

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Pozdravljeni! Imam zanimivo vprašanje oziroma zanima me vaše mnenje. Gre za spoštovanje osebnega prostora v javnosti. Bila sem na slovenski obali v obdobju, ko ni bilo veliko ljudi. Na plaži je bilo okoli mene veliko praznega prostora v vse smeri. Ko sem bila v vodi, sem opazila, da je točno zraven moje brisače (resnično, niti centimeter stran) starejša gospa položila svojo brisačo. To se je že nekajkrat zgodilo meni ali mojim bližnjim, prišleki pa so bili v tem primeru ta gospa, spet drugič mlad fant ali družina z otroki. Naj poudarim, da ne levo ne desno ni bilo nikogar drugega in so imeli prostora več kot dovolj, vendar ne, svojo brisačo so položili takoj zraven moje (naše), da sta se tako rekoč skoraj dotikali. Ponavadi smo se začeli smejati, saj nismo mogli verjeti svojim očem. Vseeno pa je občutek nelagoden, konec koncev se pogovarjamo o osebnih rečeh ali o čemer koli pač in res ni treba, da je nekdo čisto zraven, kot bi bil del naše družine. Kaj mislite o tem? Zakaj ljudje to počnejo? In kaj v takem primeru storiti? Mi smo, na primer, vzeli svojo brisačo in jo premaknili dva metra stran, čeprav se nam je zdelo neumno, da se zdaj mi umikamo."

- Marjeta

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 41, 10. oktober, 2023.