Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Kaj če se možu gnusim?

Uredništvo
23. 8. 2023, 04.00
Deli članek:

Kajin mož je komentiral igralkino podobo rekoč, da se mu gnusi. "Obsedela sem kot vkopana, ker če mu gnusi ona, se mu morda tudi jaz, saj sva skoraj enake postave!"

Shutterstock
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Že vnaprej se opravičujem, če se bo kateremu od vas ali bralcev zdela moja težava banalna, ampak mene res teži, ne bi pa se čudila, če bi se v moji zgodbi našla še kakšna bralka. Z možem in prijatelji smo si zadnjič ogledali neki art film, vsi smo ljubitelji te kinematografije, še najraje pa po filmih še malo posedimo ob kozarcu vina in debatiramo o tem, kar smo videli. Tokrat je bila glavna protagonistka ženska, ki po današnjih standardih niti slučajno ne sodi med vitke, zaradi tega jo zasmehujejo sodelavci in tudi prijatelji, mama jo zmerja, ona pa se s tem spopada na različne načine. Konec ni optimističen. Ta ženska me je ves film spominjala name, ampak samo po zunanji podobi, po ničemer drugem. Med drugo nosečnostjo sem se namreč kar precej zredila in po porodu so se mi kilogrami kar obdržali. Ne nosim jih ravno z veseljem, včasih, ko mi v omari pride pod roke kakšna cunja izpred dvajsetih kilogramov, si rečem, da se bom enkrat zagotovo še spravila vanjo, a trenutno nimam za kakšno telovadbo ne prave volje ne časa. Nikoli mi ni nihče nič rekel v zvezi z mojo težo, se pa bojim, da se v možu v zvezi s tem nekaj kuha. V debati po prej omenjenem filmu je namreč rekel, da se mu ta ženska gnusi, da ne razume, zakaj nič ne naredi za to, da bi shujšala, da bi se je on kar težko dotikal. Obsedela sem kot vkopana, tudi prijateljice so malo čudno pogledale. Ker če se mu ona igralka gnusi, se mu morda tudi jaz, sva skoraj enake postave! Res z možem zadnja leta, odkar sem taka, nisva več toliko intimna. Zaradi tega sem bila kar vesela, ob vsem delu in skrbi za otroka mi do tega ni bilo več toliko, mož pa iz tega ni delal problema niti ni silil vame. Še dobro se mi je zdelo, češ, kako je uvideven, prijateljice so namreč včasih kar potožile, kako bi njihovi možje nonstop seksali, one so pa preutrujene za to. Zdaj pa razmišljam, da je tako, ker se možu gnusim. Pogovora o tem si skoraj ne upam načeti, ker me je strah, kaj bom slišala. Mi je pa zelo težko, ko razmišljam, da bi se človeku, ki ga imam rada, upiralo, da se me dotakne. Kaj bi naredili na mojem mestu"

Valerija

Odgovore Janinih porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 34, 22. 08. 2023

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!