Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Poleti mame izgubljamo živce

Uredništvo
9. 8. 2023, 07.00
Deli članek:

Kaj storiti z lenimi najstniki? Spanje do kosila, potem pa svaljkanje po kavču in igranje igric! Delo? Phe, pa še kaj! Porotniki, na pomoč!

Profimedia
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Sem mama sedemnajstletnih dvojčkov in zadnja leta vsako poletje pričakujem z grozo. Fanta se dva meseca prekladata in svaljkata po stanovanju ter ne naredita nič. Spita do dvanajstih, enih in potem ždita za zagrnjenimi žaluzijami, igrata igrice, gledata televizijo, buljita v telefon. Knjige nočeta videti niti od daleč, ker jih imata dovolj iz šole, počitniško delo odklanjata, ker je to po njunem izkoriščanje otrok, za gospodinjska dela se prepiramo v nedogled. Še s prijatelji se skoraj ne vidita, prepr čana sem, da je pri njih stanje enako. V pogovorih s sodelavkami ugotavljamo, da so vsi najstniki enaki, iščemo rešitve, a dlje od prepiranja s svojimi otroki ne pridemo. Ena ima sicer malo več uspeha s svojim, saj sta dogovorjena, da mu za gospodinjska dela plačuje, meni se pa zdi to neumno, preživljam ju, pa še plačevala naj bi jima za »njun obstoj«! Pa smo se s sodelavkami, ki smo vse vaše redne bralke, odločile, da še vas povprašamo po mnenju o naši težavi, smo prepričane, da boste imeli kaj pametnega povedati. Lepo vas pozdravljamo in vam želimo uspešno »porotovanje« še naprej."

- Liza & co

Odgovore Janinih porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 32, 08. 08. 2023

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!