Ljudje

Mis Anglije je izgubila krono

Jana
20. 11. 2009, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Angleži imajo novo mis. Pa ne zato, ker bi pravkar pripravili izbirno tekmovanje. Prejšnja lepotna kraljica je morala odstopiti zaradi izrednih okoliščin. Le kaj drugega bi bilo lahko v ozadju kot pretresljiv škandal?

Angleži imajo novo mis. Pa ne zato, ker bi pravkar pripravili izbirno tekmovanje. Prejšnja lepotna kraljica je morala odstopiti zaradi izrednih okoliščin. Le kaj drugega bi bilo lahko v ozadju kot pretresljiv škandal?
Ko so letos poleti za novo mis Anglije izbrali Rachel Christie, je ta postala prva temnopolta zmagovalka v zgodovini tekmovanja.
Rachel ni le temnopolta lepotica, temveč tudi izjemna športnica. Trenira sedmeroboj, in če bo šlo vse po načrtih, bo nastopila na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Njen stric je slavni atlet, prav tako olimpijski prvak Linford Christie, po katerem so poimenovali stadion v zahodnem delu Londona. Na njem zdaj trenira tudi Rachel. A naj šport v tej zgodbi nekoliko počaka ob strani.
Ljubosumje in usodni pretep
Lepotna kariera je tekla po načrtih in predvideno je bilo, da bo Rachel decembra kot predstavnica svoje države nastopila na tekmovanju za mis sveta v Južnoafriški republiki. Načrt se je pretekli teden sesul v enem od nočnih klubov v Manchestru. Tam se je zdaj že nekdanja mis zapletla v prepir z drugo lepotico Saro Beverley Jones, trenutno mis Manchestra. Rachel je Jonesovo večkrat močno udarila in morala je posredovati policija. Ta je atletinjo aretirala.
Razlog za spopad je bilo ljubosumje. Jonesova, nekdanje dekle televizijskega zvezdnika Davida McIntosha, ki v eni priljubljenih britanskih nadaljevank nastopa v vlogi gladiatorja Tornada, in Rachel, sedanje dekle, sta se najprej zapletli v zmerjanje, nato je sledilo nekaj krepkih s pestmi. Organizatorji so mis Anglije odvzeli naslov, ker je v kazenskem postopku. Tako s potovanjem v Južno Afriko ne bo nič.
Vojakinja med lepoticami
Na izpraznjeno mesto je tako po naključju prišla prva spremljevalka Katrina Hodge. Po poklicu je vojakinja, po činu pa desetarka. V vojaški službi je že pet let, sodelovala pa je tudi v enotah v Iraku, kamor so jo poslali leta 2005. Nič čudnega ni, da so njeno lepoto opazili vojaški kolegi in lepotico imenovali Borbena Barbika. Ko je med vojaki, ne uporablja ličil, lase pa ima spete v čop. Ne želi izstopati po videzu ter prisega na naravno lepoto. Svoje službe nikakor ne želi zamenjati za modno kariero, čeprav dobiva veliko ponudb in je tudi že sodelovala kot model za oglaševanje znanega izdelovalca spodnjega perila. Pričakovati je, da bo 12. decembra boj v Južnoafriški republiki hud in zagrizen, tudi po zaslugi angleške predstavnice.