Ljudje

Barbika za velike punce

Jelka Sežun
1. 12. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V vrstah oboževalk somračnih romanov Stephenie Meyer je prišlo do tragičnega razkola: ne morejo se sporazumeti, kateri je lepši in bolj seksi, vampir Edward ali Indijanec Jacob, ki se spreminja v volka. In potem si je med prvim in drugim filmom Taylor Lautner, ki igra Jacoba, omislil mišice. Veliko mišic. Oboževalkam se je utrgalo.

V vrstah oboževalk somračnih romanov Stephenie Meyer je prišlo do tragičnega razkola: ne morejo se sporazumeti, kateri je lepši in bolj seksi, vampir Edward ali Indijanec Jacob, ki se spreminja v volka. In potem si je med prvim in drugim filmom Taylor Lautner, ki igra Jacoba, omislil mišice. Veliko mišic. Oboževalkam se je utrgalo.

Potujoči bife. Mišice so bile pravzaprav nujne. Tako rekoč strategija za preživetje. Režiser Mlade lune Chris Weitz je hotel za svoj film drugega igralca, ker se mu je zdel Taylor, ki je Jacoba igral v Somraku, premlad, preveč deški. Ne, ne, ne, je rekel šestnajstletni Taylor in se zapodil v telovadnico. Pet dni fitnesa na teden in 3200 kalorij na dan. »Vsi mislijo, da je bilo najteže hoditi v telovadnico, ampak to ni bil problem,« je rekel. »Da sem moral ves čas jesti, to je bilo pa naporno. Vsaki dve uri moraš kaj dati v usta. In jaz nimam veliko časa, kar naprej imam sestanke, zato nimam časa jesti. Tako sem moral s seboj nositi vrečke pečene govedine, mandljev, krompirja.« Ampak ko je prišel iz telovadnice, je imel trinajst kilogramov mišic več.
Oboževalke, ki so prej nosile majice z napisom Team Jacob (da bi se ločile od onih, ki so se košatile v majicah Team Edward), so si bliskovito nadele nove majčke. Na njih je pisalo Team Taylor. Pa ne le na majicah. »Ena od njih me je prosila, naj ji podpišem spodnje hlačke z napisom Team Taylor. Pa ni bila več najstnica, čez štirideset jih je imela,« poroča osupli predmet oboževanja.
Taylor Daniel Lautner je te dni tako rekoč na vsakem seznamu najlepših moških. Star je sedemnajst let.

Tetovirana barbika. Pri šestih je začel trenirati karate in leto pozneje je že zmagoval na prvenstvih. S karatejem se je ukvarjal do trinajstega leta, a to ni bila njegova edina ljubezen – odkar ga je trener pri sedmih letih pregovoril, da je nastopil v reklami, si je želel igrati. Doma so ga požrtvovalno vozili na avdicije v Los Angeles, ampak ker so živeli v Michiganu, je breme, tudi finančno, sčasoma postalo pretežko. In je zato družina, ko je imel Taylor enajst let, sprejela težko odločitev, in se preselila v Los Angeles. Dobil je nekaj vlog na televiziji, prvi večji uspeh pa je bil film Morski deček in deklica iz lave (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3D, 2005), ki je bil najstnikom zelo všeč. »V trgovini sem slišal, kako so fantje šepetali mamam na uho, in potem je mama rekla, oprosti, a si ti mogoče Morski deček?« se spominja prvih sapic slave. Ki seveda niso nič v primerjavi s tem, kar se mu dogaja zdaj.
In ne, ne govorimo samo o hlačkah Team Taylor, tu je še barbika z njegovo podobo. Barbike s podobo Edwarda in Belle so v trgovinah že nekaj mesecev, kmalu (no, februarja) pa se jim bo pridružil še Jacob. Nova barbika Taylorju ni prav hudo podobna, ima pa mišice, odrezane kavbojke in tatu na rami. In več kot verjetno je, da je ne bodo kupovale samo punčke.

Taylor na kvadrat. Zanj so se (seveda) začeli zanimati tabloidi, a kaže, da jim bo Taylor kljub mladosti kos. Ko so ga spraševali, ali ima dekle, je odvrnil: »Hecno, saj vsi vidite vsak moj korak, zato prepuščam vam, da se odločite.« In ker so res zvesto poročali o njem, vemo, da je lani hodil z igralko Seleno Gomez, letos pa ima novo ljubezen, devetnajstletno pevko countryja Taylor Swift.
Lautner očitno ne spada v brezsrajčno šolo Matthewa McConaugheyja, saj je že zdaj oznanil: »Nočem biti poznan samo kot telo.« In še to je povedal, da se zaveda, da bo moral v filmu verjetno še kdaj sleči srajco, a se za to ne misli nič potegovati. Ne obupujte, medtem že snema (pretežno brez srajce, domnevamo) tretji del somračne sage. In bo 30. junija spet brezsrajčno med nami. Barbika za velike punce.