Ljudje

Nick Vujicic je zaročen

K.B.
16. 11. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nick Vujicic, svetovno znani motivator, ki se je rodil brez okončin in je spomladi obiskal Slovenijo ter svojo zgodbo z odprtim srcem predal tisočim Slovencem, je na začetku avgusta presenetil z eno najlepših novic - namreč, da se je zaročil. Ta neverjetna novica je še eden od dokazov, da je kljub invalidnosti njegovo življenje resnično brez omejitev!

Nick Vujicic, svetovno znani motivator, ki se je rodil brez okončin in je spomladi obiskal Slovenijo ter svojo zgodbo z odprtim srcem predal tisočim Slovencem, je na začetku avgusta presenetil z eno najlepših novic – namreč, da se je zaročil. Ta neverjetna novica je še eden od dokazov, da je kljub invalidnosti njegovo življenje resnično brez omejitev!

Samo, da se tega kot otrok seveda ni zavedal in v to niti dolgo ni verjel. Velikokrat je bil osamljen in ni si mogel misliti, da bo kdaj lahko živel lepo življenje, da bo dobil službo, da bo lahko užival v vseh stvareh, ki jih življenje ponuja drugim. V določenem obdobju življenja je bil celo tako depresiven, da je hotel napraviti samomor, a se je k sreči v zadnjem trenutku premislil. Preganjal ga je strah, da bi bil svojim staršem vse življenje v breme. V najstniških letih, ko se začno prebujati prve ljubezni, ko so se njegovi vrstniki že držali za roke in hodili na zmenke, se je začel spraševati, ali se bo sploh lahko kdaj poročil in imel družino. Če bom že spoznal žensko, ki mi bo všeč, je naprej prevevalo njegove misli, kako jo bom lahko držal za roke, kako jo bom objel. Če bova imela otroke, kako bom objel svojega otroka? To so bile zelo težke misli za mlado, energije polno in ljubezni željno srce. Še nekaj časa je trajalo, da je dojel, da lepota prihaja od znotraj in da se tisti, ki se bo vanj zaljubila, njegova drugačnost sploh ne bo zdela pomembna.

Objava zaroke. Sčasoma je začel spoznavati pravi smisel svojega življenja. Postajal je vedno bolj samostojen in bil iz dneva v dan bolj presenečen, koliko je stvari, ki jih lahko počne. Svoje pomanjkljivosti je spremenil v prednosti. Vedno bolj se je začel sprejemati in objemati svoje življenje. Kmalu po tistem, ko je pri devetnajstih letih prvič javno spregovoril, je začel prepoznavati poseben načrt, ki ga je Bog, kot pravi, pripravil zanj – ta je s svojo izkušnjo spodbujati milijone ljudi po vsem svetu, da upanje obstaja, da ni omejitev in da je mogoče uresničiti sanje. Ko Nicka srečaš in začutiš, kako je poln življenjske energije, in da resnično govori iz globin svojega srca, ne opaziš, da je drugačen. Pač pa duhovit, privlačen mlad moški, ki samozavestno pravi, da je srečen natanko takšen, kakršen je. In kot kaže, pri devetindvajsetih letih tudi pripravljen napraviti naslednji pomemben korak v življenju. Že v njegovih filmčkih na internetu je mogoče opaziti, kako priteguje pozornost številnih žensk, s katerimi se sreča in le skrivnostno se je nasmihal, ko so ga v Sloveniji spraševali, ali morda že ne obstaja dekle, ki je osvojilo njegovo srce. Malce se je šepetalo, ugibalo, toda nič bolj določenega nam ni uspelo izvedeti, dokler ni drugega avgusta na facebook strani presenetil in objavil novico, da se je zaročil. Zraven je pripel še fotografijo s prikupno zaročenko japonsko- mehiškega rodu, ki nam ponosno in zaljubljeno kaže svoj bleščeči se zaročni prstan.

Čestitke z vsega sveta. Novico je navdušeno sprejelo in komentiralo na tisoče njegovih oboževalcev. »To dekle je blagoslovljeno, da je našlo takšno dušo, kot si ti Nick,« je zapisal nekdo. Drugi je dejal: »Zakon z ljubljeno osebo je eno največjih daril. Najti pravo osebo, s katero si želimo preživeti skupaj preostanek življenja, pa je pravi blagoslov! Zelo sem srečen za vaju!« Takšnih in podobnih sporočil je, kot že rečeno, veliko, ljudje so veseli zanj in mu iz srca želijo vse najboljše. Z lepo Kanae Miyahara naj bi se Nick dobival že kar nekaj časa, poročila se bosta menda februarja. To bo gotovo ena od porok, ki bo v vseh pustila globok pečat. Za Nicka so zelo srečni tudi v društvu Zaživi življenje, ki ga je aprila povabilo v Slovenijo, ki si prizadeva, da bi nas Nick v bližnji prihodnosti ponovno obiskal. Takrat morda celo že svojo lepo mlado ženo.

Izšla je knjiga Življenje brez omejitve
»Pomislite, kakšno bi bilo vaše življenje, brez vseh omejitev, ki ste si jih postavljali,« Nick Vujicic nagovarja bralce v knjigi Življenje brez omejitve (Life Without Limits), ki je pred kratkim izšla tudi v slovenščini. V njej pripoveduje zgodbo o telesnih omejitvah in čustvenem boju, ki ga je prestajal, ko se je spopadal z njimi kot otrok, najstnik in mladenič. In nato tudi, kako je našel samozavest, da si ustvari življenje brez omejitev. V njej najdemo praktične nasvete, kako živeti izpolnjeno in srečno. V nasprotju s knjigo v originalu je društvo Zaživi življenje, ki je Nicka aprila povabilo v Slovenijo in knjigo izdalo, v slovenski različici dodalo še eno poglavje. Tega so pomagali ustvariti nekateri Slovenci, ki so Nicka uspeli spoznati in na katerih je pustil globok pečat. Med drugimi najdemo tudi izjave puščavskega lisjaka Mirana Stanovnika, boksarja Dejana Zavca, kapetana nogometnega kluba Maribor Marcosa Tavaresa in druge.