Alter

Do zdravja z zlatom

Lara Jelen
29. 8. 2017, 00.00
Deli članek:

Eno najstarejših zdravil človeštva.

Arhiv revije Zarja

Kaj imajo skupnega homeopatija, šamanizem, ajurveda in uradna medicina? Prav nič, ste morda pravkar pomislili, a to ne drži povsem. Vsi v zdravstvene namene tako ali drugače uporabljajo zlato. Pa res lahko pripomore k boljšemu zdravju? Povprašali smo različne strokovnjake ...

Da, zlato se že lep čas uporablja tudi v uradni medicini. To nam je potrdila revmatologinja mag. Alenka Šipek Dolničar, dr. med. Zlato namreč deluje protivnetno. »S tako imenovanimi zlatimi injekcijami pacientom lajšamo bolečine in otekanje pri revmatoidnem artritisu. Zlato na poseben način vpliva na imunski sistem,« pojasni. V uradni medicini ga v druge namene sicer ne uporabljajo kaj dosti, v alternativnih vodah pa mu pripisujejo še prenekatere učinke. Ne samo na ljudi, ampak tudi na živali.

Bolezen konj je postala ozdravljiva. O zdravljenju z zlatom smo med drugim spregovorili z doktorjem veterinarske medicine, Tadejem Klevišarjem, dr. med. vet., ki je s svojo inovativno metodo zdravljenja zakopitnice z zlatim prahom ozdravil več kot sto vrhunskih tekmovalnih nemških in nizozemskih konj. To je do zdaj edino zdravljenje, s katerim je bilo to bolezen pri konjih sploh mogoče pozdraviti. Pri svojem delu dosega 99-odstotni uspeh, kar sicer v medicini velja za dokaj nemogoče. Kako se je sploh domislil zdravljenja z zlatom? »Specializiral sem se za športne konje in se učil pristopov zdravljenja v tujini. Postal sem klasični veterinar – rentgen, ultrazvok, kemija. Kmalu pa sem ugotovil, da z aparati resnice ne morem zmeriti in da živalim ne morem pomagati, kot sem si želel. Zato sem se najprej lotil kitajske medicine. To je logičen pogled v medicino, kjer je diagnoza že v nekaj sekundah brez aparatov. Nato sem študiral homeopatijo na Evropski akademiji, kemikalij nisem več uporabljal, ker razen komplikacij niso prinesle ničesar, in tudi rentgen in ultrazvok sem postavil v muzej. Kitajska medicina in homeopatija imata skupno to, da je na vrhu vedno zlato, verjetno eno najstarejših zdravil človeštva, imamo ga tudi kot mikroelement v telesu,« odgovarja. Edino logično se mu je zdelo, da poskuša konje pozdraviti z zlatom, in rezultati kažejo, da se ni zmotil. Prepričan je, da ima zlato še veliko možnosti uporabe tudi pri zdravljenju ljudi.

Velika uporabna vrednost v medicini. »Zlato, ki nastane ob supernovi (eksploziji zvezde), ima zaradi svojega nastanka veliko uporabno vrednost v medicini. Je odličen prevodnik, zato se uporablja pri izdelavi srčnih spodbujevalnikov. Če imate v sebi zlate implantate, se bo energija v telesu bolje prevajala, saj tako celice enega dela telesa bolje komunicirajo z drugim delom. Zlati delci ugodno delujejo na organizem in zmanjšujejo bolečine vseh vrst. Zlato ima nadvse pozitiven naboj v desno in s tem prinaša življenje, obolela tkiva in destruktivna obolenja, na primer rak, pa imajo močan negativen naboj celic. Če zlato vstavimo v obolelo tkivo, to prevzame pozitiven naboj in ne boli več. Povsem enako kot pri živalih je zlato torej ena izmed najučinkovitejših in daleč najcenejših terapij. Za zlate terapije ne smemo uporabljati aparatov (rentgena, ultrazvoka) in terapije so kratke, le od 10 do 20 minut dolge, pa se pacienti že takoj oziroma naslednji dan počutijo veliko bolje. Zlato prav tako nima stranskih učinkov. Pri ljudeh ga dajejo v prostato, nekateri ga zaradi pozitivnih učinkov tudi jédo,« trdi. Zdravljenje z zlatom bi po njegovem pri ljudeh močno zmanjšalo izdatke iz državne blagajne. »Uporablja se ga lahko za bolečine v kolkih, hrbtenici, ramenih, vratu, komolcih, kolenih, sklepih, mišicah, proti glavobolu, migreni, depresiji, psihičnim boleznim, strahu, revmatizmu, alergijam, raku, težavam v notranjih organih, parodontozi, zobni gnilobi …« našteva možnosti.

Več v reviji Zarja št.,35. 29. 08. 2017