Alter

Scenarij za nas je pripravljen vnaprej

Urška Krišelj Grubar
16. 5. 2017, 00.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Anja Petrović, mednarodna učiteljica Tesla metamorfoze.

Revija Zarja
»Resnično močni smo takrat, ko smo sposobni iskreno ljubiti tudi tiste, ki jih doživljamo kot sovražnike,« pravi Anja Petrovič.

Tesla metamorfoza je že pred dvema letoma ob izidu knjige Anje Petrović v Sloveniji zanetila veliko zanimanja, predvsem zaradi osupljivih rezultatov. Zgodba se nadaljuje. Vrata se odpirajo. »Dogaaaaja ...« bi rekla naša mladež. Imamo srečo, da živimo prav v obdobju, ko se Teslove napovedi o napredku nematerialne znanosti uresničujejo. Anja Petrović je ženska, ki zadnjih 25 let posveča vnovični oživitvi Teslovih spoznanj. Odkar se »ji je zgodil Tesla«, je vse drugače, pravi. In vse več ljudi je pri nas, ki nasmejanih obrazov z znanjem, ki si ga pridobijo na Anjinih seminarjih, širijo zavest pripravljenim.

Od 22. maja se lahko v Kranju, Kopru, Novem mestu, Radovljici in Ljubljani udeležite brezplačnih predavanj, 26. maja pa se v Ljubljani začnejo poglobljeni seminarji. Mi smo Anjo še pred tem vprašali tudi to, kaj storiti, ko nam zdrava kmečka pamet govori drugače, kot želi srce. In kako nam pri na videz nerešljivih vprašanjih lahko pomaga Tesla?

Včasih se zdi, da od vsepovsod dobivamo sporočila, v knjigi pesmi, na televiziji, ko jo vključimo, slišimo ravno stavek, ki se »ujame« z našim stanjem … Je to ta prvi korak, ta izjemno močni občutek, ko se ti zdi, da se vse povezuje?

Medtem ko sem pisala knjigo Tesla metamorfoza – za zdravljenje in razvoj, sem spoznala, da je scenarij že vnaprej pripravljen za nas. Imamo možnost izbire, in ko smo pripravljeni, vstopimo in odigramo vlogo svojega življenja. Za to, da bi prepoznali, kam naj gremo, se je treba le naučiti opažanja »znakov ob cesti«. Pri tem nam pomaga inteligenca srca.

Kaj pa, ko srce ve, kaj je prav, razum pa hoče drugače?

Ni dvoma, treba je poslušati glas svojega srca. Prepričana sem, da ima vsakdo izkušnjo, ko je storil napako, ker ni poslušal srca. Prepričana sem tudi, da se je ta napaka ponavljala, ker nam je vgrajen predsodek, da je treba »poslušati zdrav razum«.

Počasi začnemo prepoznavati, kaj je za nas dobro in kaj ni. Naenkrat vemo, da nekaterih stvari ne moremo več početi, vendar pridejo stanja, ko se jim težko izognemo. Se lahko kako zaščitimo, da nam ne škodijo? Ali lahko Tesla valovi pri tem kaj pomagajo?

Najpomembneje je, da se osvobodimo strahov. Strah je naš največji sovražnik. Strah je stvaritev našega uma. Zna biti zelo zahrbten in treba se ga je naučiti prepoznati. Na primer, molitev »Bog, reši me vsega hudega«, je ustvarjena iz strahu. Že ideja, da se zaščitimo, prihaja iz strahu. Programirani smo, da se je treba bati vseh »nevarnosti«, ki pretijo našemu telesu, bombardirani smo iz različnih medijev, od televizijskih poročil do religij, oglasov in celo igric in risank za otroke, vse z namenom ustvarjanja strahov.

Kako se na novo priučiti zaupanja občutkom, svojemu notranjemu glasu in kako nam pri tem lahko pomaga Tesla metamorfoza?

Tesla valovi pomagajo k dvigu človekove zavesti. Ko uporabljam besedo »zavest«, ne mislim na logični um, temveč na vseobsegajočo zavest. Ko dosežemo višjo raven zavesti, nam je lažje prepoznati sporočila srca in ustvarjati lastno resnico.

Več v reviji Zarja št., 20. 16. 05. 2017