Alter

Orgonski topovi navdušujejo

Renata Ucman
16. 8. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vse več Slovencev se navdušuje nad orgonskimi topovi. Tisti, ki so si jih že postavili na svoje vrtove, zagotavljajo, da ne samo da preprečujejo hude vremenske ujme in točo, ampak imajo še vrsto drugih ugodnih učinkov na naravo, ljudi, živali in rastline.

Vse več Slovencev se navdušuje nad orgonskimi topovi. Tisti, ki so si jih že postavili na svoje vrtove, zagotavljajo, da ne samo da preprečujejo hude vremenske ujme in točo, ampak imajo še vrsto drugih ugodnih učinkov na naravo, ljudi, živali in rastline. Na svojem vrtu sta si ga postavila tudi Patricija in Đani Kovač iz Krškega in sta nad njim navdušena: odkar ga imajo, je njihov vrtni pridelek vsaj za tretjino večji kot prej, v okolici je več gozdnih živali, že večkrat pa jih je ubranil tudi pred nevihtami.


Patricija in Đani Kovač iz Krškega se z vse prežemajočo energijo, ki ji rečejo prana ali či, nekateri pa orgon, ukvarjata že vrsto let, on celo več kot 20, orgonskim stvaritvam pa bolj zadnje leto. »Vedno sva stremela h kakovostnejšemu bivanju sredi vsega materialnega, ki nas v bistvu vodi stran od narave in našega bistva. Zato sva v delu z orgonskimi stvaritvami povezala dosedanje ljubiteljske izkušnje iz kristaloterapije, radionike in radiestezije,« pripovedujeta Patricija in Đani Kovač.
Po orgonitu še prvi orgonski top. Najprej sta si zamislila večji orgonit, zelo podoben orgonskemu topu, vendar ne vsebuje bakrenih cevi za usmerjanje pozitivnega orgona v prostor, na katerega deluje. »Hotela sva ustvariti balon orgonske energije, ki bi vplival prej na širino kot pa v atmosfero. Prvotno naju je namreč zanimalo, ali res učinkuje na okolico v smislu boljše vegetacije in harmonije. Šele pozneje, po prvi toči, ki pri nas ni bila tako huda kot v okolici, ampak sipka, sva poskušala naprej. Dan pozneje sva se torej lotila izdelave mini orgonskega topa, ki pa sva ga načrtovala že prej in sva imela pripravljene vse potrebne komponente za izdelavo takšne naprave. Učinki so zelo opazni na vrtnem pridelku, ki je vsaj za tretjino večji kot leto prej. Sadje in zelenjava sta tudi polnejšega okusa. Prvi rod fige je po pridelku presegel vsa leta doslej. Sadeži so bili bolj podobni velikim hruškam. V drugem rodu pa je drevo pretirano polno sadežev. Okolica je polna ptic, veveric, srnjadi in tudi drugih gozdnih živalic je več, kot kadarkoli.«
Čudo pomaga proti toči. To čudo, ki učinkuje proti toči, t. i. orgonski top, o katerem veliko pišejo tudi na medmrežju, je sestavljen iz sestavin organskega in anorganskega izvora. »Pri njem gre za celovito harmonijo med minerali oziroma kristali in različnimi vrstami kovin. Napravo povezujejo simetrično usmerjene bakrene cevi, vse skupaj pa je vlito v smolo, ki med drugim ščiti vitalne dele orgonske stvaritve. Podrobni načrti za izdelavo orgonskega topa sploh niso skrivnost. Največ jih najdete na svetovnem spletu, tudi v slovenskem jeziku. Tako ima vsak možnost za izdelavo orgonske zaščite, pa naj bo to zaščita pred elektrosmogom ali nenaravnimi vremenskimi dogodki,« pojasnjujeta zakonca Kovač.

Več v Jani št.33, 16.8.2011