Alter

Smo na pragu preobrazbe

Renata Ucman
11. 10. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nataša Zorc, predavateljica na Duhovni univerzi, že dve desetletji odgovore na številna vprašanja dobi s kartami za tarot. Tokrat je spregovorila za Slovence in državo tudi o poteh iz gospodarske krize in krize vrednot.

Nataša Zorc, predavateljica na Duhovni univerzi, že dve desetletji odgovore na številna vprašanja dobi s kartami za tarot. Tokrat je spregovorila za Slovence in državo tudi o poteh iz gospodarske krize in krize vrednot. »Kriza nas uči, da razpad skupnosti in čuta za skupno dobro prinaša zelo slabe razmere. Zato je čas, da se vsi, ki živimo v Sloveniji, odločimo in zahtevamo spremembe,« poudarja.

Med globalno krizo se še več Slovencev po pomoč zateka k prerokovalcem. Zakaj ste si za pridobivanje informacij, za katere vas prosijo, izbrali ravno tarot?
Pritegnil me je zaradi simbolike, ikonografije, umetniškosti in možnosti široke interpretacije. Je slikovit in kliče desno možgansko aktivnost, kar mi je blizu. Je večplasten in ima izjemno globino, sporočilnost. Zahteva abstraktno razmišljanje.
Kako poteka prenos informacij po tarotu?
Tako da so te karte kot železni opilki, ki se gibljejo po magnetnih, energijskih silnicah. Prenosnik informacij je etrska, torej naša bioenergijska raven. Po eni strani imamo auro, bioenergijsko in fizično telo, psiho in um, na drugi je duhovni pol – duhovna zavest oziroma duša. To oboje je med seboj v odnosu, med obema poloma preživljamo življenje. V duhovnem polu je vsa modrost, dobrota, izkušenost, sočutje, vedenje, vizija, v osebnem je neke vrste moč udejanjanja in ustvarjalec, ki se iz življenja uči. Osebni jaz je z močnimi psihoenergijskimi silnicami vpet v duhovni jaz in med njima teče tok – to je magnetizem našega življenja. Je pa vse stvarstvo prežeto s subtilnimi energijskimi polji, ki vse povezujejo z vsem in neposredno vpliva vse na vse. Če se pravilno uglasiš s tem, se energijska polja poravnajo med seboj, in to se pokaže z dobljenimi kartami. Te sledijo magnetizmu kot opilki. Vsakomur simboli govorijo po svoje. Ni šablon. Seveda imajo določeni simboli arhetipski, univerzalni pomen. A vsak posameznik jih razume po svoje. To je njegov »znakovni jezik«, s katerim se sporazumeva s tistim, kar je onkraj vidnega sveta.
So te informacije z intuicijo dostopne vsem?
Razumljivo je, da kdor ima več površinskega in globinskega znanja, več odprtega in fleksibilnega uma, bo zmožen prevajati več intuicije. To je tista sila, ki kaže pravo pot v življenju, če smo odzivni nanjo. Načeloma tisti, ki hočejo nekaj več izvedeti o sebi, so. Sama jih črpam iz nadzavesti, torej v intuicijski razsežnosti nas samih pa tudi malo bližje – v srcu in odprtem, zdravem umu. Obstaja namreč skupna sfera modrosti – to je izjemna dimenzija, neskončno izpolnjujoča in vredna iskanja in pozornosti. Iz nje črpamo znanstvena spoznanja, umetniške navdihe, vedenje, kako pravilno in skupaj živeti. Obstaja naša individualna sfera modrosti, katere središče je naša duša – duhovni Jaz. Uglasim se z obema in potem po kartah, ki jih postavim, poskušam uvideti in razumeti, kaj se dogaja.

Več v Jani št. 41, 11.10.2011