Zdravje

Do zdravih in sijočih las z OLAPLEXOM

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
12. 4. 2024, 17.00
Deli članek:

Olaplex predstavlja revolucionarno blagovno znamko izdelkov za nego las, zasnovanih na inovativni molekularni tehnologiji. Izdelki niso namenjeni zgolj obnovi poškodovanih las, temveč tudi njihovi redni negi in preventivi. Uporaba izdelkov Olaplex med kemičnimi postopki, kot sta barvanje ali beljenje, lahko prepreči poškodbe disulfidnih vezi v lasni strukturi, s čimer ohranja celovitost las. Revolucionarno tehnologijo Olaplex lahko preizkusite v dm Studiu in tako poskrbite, da bodo vaši lasje spet videti zdravi, mehki in sijoči.

profimedia, dreamstime
lasje , nega

Kaj je Olaplex

Olaplex, ki sta ga izumila dr. Eric Pressly in dr. Craig Hawker, je revolucionaren pristop k obnovi poškodovanih las. Gre za prvi in edini sistem za obnovo las z več patentiranimi zaščitami. Olaplex je dodatek, ki pomaga obnoviti poškodovane kemijske vezi v laseh z uporabo ene same aktivne patentirane sestavine, imenovane bis-aminopropil diglikol dimaleat. Olaplex deluje tako, da povezuje enojne žveplove in vodikove vezi ter tvori ter obnavlja disulfidne vezi v laseh, ki se poškodujejo med kemičnimi, toplotnimi in mehanskimi procesi obdelave las.

Kako pomaga Olaplex

· Obnavlja poškodovano proteinsko strukturo v laseh.

· Izdelan je po patentirani tehnologiji.

· Primeren je za vse vrste las, ki se poškodujejo med kemičnimi, mehanskimi in toplotnimi procesi obdelave las.

· Je preprost za uporabo.

· Z njim je zadovoljnih več milijonov uporabnikov po svetu.

· Zagotavlja odlične rezultate.

· Mogoče ga je uporabljati kot dodatek pri barvanju/svetljenju/trajnem kodranju in ravnanju las ali kot samostojni obnovitveni tretma.

Olaplex je namenjen tako uporabi v frizerskem salonu kot domači negi las. Razlika je v koncentraciji in moči izdelkov.

Frizerska strokovnjakinja svetuje

Tokrat smo se o učinkovitosti patentirane tehnologije Olaplex pogovarjali s frizerko Pavlino Toner, strokovnjakinjo v dm Studiu. Pavlina, ki se je specializirala za striženje, barvanje in nego las ter lasišča, nam je razkrila lepote in pasti uporabe te priljubljene negovalne linije.

Je izkušena frizerka, ki je svoje znanje pridobivala na akademiji. Danes s svojo ustvarjalnostjo, izjemnim občutkom za stranke in izpopolnjenim znanjem skrbi za ustrezne rešitve težav svojih strank, ki se k njej vedno znova vračajo. V dm Studiu je našla svoje poslanstvo, kar ji omogoča izražanje strasti do frizerskega poklica.

profimedia
lasje , nega

Kako ste spoznali izdelke Olaplex in katera njihova lastnost vas najbolj navdušuje?

Ko sem prvič slišala za izdelke Olaplex, sem bila precej skeptična. Moji lasje so bili pred tem izpostavljeni različnim barvam, obdelavam in toploti, posledica pa so bili suhi, krhki in poškodovani lasje. Zato sem se odločila, da dam Olaplexu priložnost, po tretmaju pa sem takoj opazila razliko. Lasje so postali mehkejši in bolj sijoči ter so bili videti veliko bolj zdravi. To me je spodbudilo, da sem domov odšla z Olaplex šamponom, balzamom in tretmajem za lase Hair Perfector št. 3. Odkritje Olaplexa je spremenilo moj odnos do nege las. Pri poklicu so postali zame še pomembnejši, saj sem spoznala, kako odločilno je vlagati v kakovostne izdelke za ohranjanje zdravja las.

Kako lahko izdelki Olaplex izboljšajo stanje las? Kaj naredi te izdelke tako inovativne in drugačne?

Njihova inovativna molekularna tehnologija omogoča povezovanje disulfidnih vezi v strukturi las. Z Olaplex tretmajema za lase št. 1 in 2, uporabljenima med kemičnimi postopki, ter Olaplex tretmajem št. 3 za domačo nego zagotovimo celovito zaščito in obnovo las. Olaplex izdelki prav tako ne vsebujejo sestavin, kot so silikoni, sulfati in parabeni. Gre za inovacijo, ki je presegla meje tradicionalne nege las in postala nepogrešljiva za tiste, ki želijo izboljšati videz svojih las.

Ali je Olaplex primeren za vse vrste las?

Olaplex je primeren za različne tipe las. Njegova prilagodljiva formulacija omogoča širok spekter uporabe, kar je ena njegovih ključnih prednosti. Pri ljudeh s tankimi lasmi lahko Olaplex pomaga okrepiti lase in povečati njihovo bujnost, medtem ko lase z grobo teksturo obnavlja in jih naredi gladke. Pri ravnih laseh lahko Olaplex pripomore k zmanjšanju poškodb zaradi toplotne obdelave, medtem ko lahko kodrasti lasje pridobijo hidracijo in elastičnost.

Kaj označujejo številke, ki jih najdemo na embalaži izdelkov Olaplex?

Številke Olaplex so oznake za imena izdelkov in nimajo nobenega posebnega zaporedja ali pomena. Razlikujemo le med salonskimi izdelki in izdelki za domačo uporabo. Razlika je torej v koncentraciji in moči izdelkov. Olaplex tretma za lase št. 0 je na primer izdelek za intenzivno obnovitveno nego doma, medtem ko Olaplex št. 8 označuje vlažilno masko.

Katere so najgostejše težave in poškodbe las vaših strank, ki pridejo k vam na nego las z izdelki Olaplex?

V dm Studiu z nego las Olaplex odpravljamo različne težave z lasmi, kot so suhi lasje, ki nastanejo zaradi pogostega umivanja, uporabe agresivnih šamponov in pomanjkanja hidracije, pa tudi lomljivi lasje, ki so posledica pretirane uporabe toplotnih pripomočkov, agresivnega oblikovanja in kemičnih postopkov.

Poškodbe in težave se pojavljajo tudi zaradi barvanja in beljenja las. Dehidrirani lasje so posledica pomanjkanja hidracije in zunanjih vplivov. Prhljaj in izpadanje las lahko nastaneta zaradi kožnih težav, čezmerne suhosti ali mastnosti lasišča, genskih dejavnikov, stresa ali nepravilne prehrane.

Lahko izdelke Olaplex uporabljamo tudi za vsakodnevno umivanje in nego las?

Po mojih izkušnjah je Olaplex izjemen kot periodičen tretma, še posebej učinkovit v začetnih fazah, ko so lasje poškodovani in potrebujejo intenzivno obnovo. Največji učinek Olaplexa se pokaže v začetni fazi postopka, ko aktivno deluje na obnovo lasne strukture. Sčasoma, ko postopek napreduje, lahko učinkovitost nekoliko upade, a to ne pomeni, da Olaplex preneha delovati; nasprotno, svojo nalogo je po večini že opravil in pomembno pripomogel k obnovi in zdravju las.

Katere so najpogostejše napake, ki jih delamo pri negi las z izdelki Olaplex?

Najpogostejša napaka je, da pri negi nismo konsistentni tudi doma. V dm Studiu za zaščito las vedno uporabljamo izdelke Olaplex, vendar je priporočljivo, da stranke nego nadaljujejo tudi doma. Prav tako je treba paziti, da Olaplexove izdelke temeljito izpiramo z lasišča, sicer se lahko lasje hitro zmastijo. Pomembno je razumeti, da pri izdelkih, kot je Olaplex št. 3, ne gre za masko, ampak emulzijo, ki preprečuje lomljenje las. Drugi problem je uporaba prevelike količine izdelka, s čimer lase obtežimo. Velikokrat si lase šamponiramo samo enkrat, kar je premalo.

Če bi morali s strankami deliti samo en, najpomembnejši nasvet za nego las, kateri bi to bil?

Najpomembnejši nasvet za ohranjanje zdravih in lepih las je redno striženje. S tem preprečimo razcepljene konice, ki bi lahko povzročile večjo škodo. Dodatno lahko vključimo tudi redno uporabo Olaplexa, ki bo okrepil in obnovil strukturo las, še posebej pri tistih, ki redno uporabljajo kemične postopke. Z upoštevanjem obeh nasvetov bodo lasje ostali v najboljšem stanju, kar bo pripomoglo k videzu sijočih, prožnih in močnih las.

»Olaplex ni le izdelek, ampak vsestranski negovalni izdelek, ki je pripomogel k obnovi in izboljšanju videza mojih las. Zdaj ga priporočam svojim strankam, ki imajo podobne težave s poškodovanimi lasmi, in prav vsi so navdušeni nad rezultati.«

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!