Domači lepotni salon

Nad obrazne dlake s posvetlitvijo, pomagata tudi limona in papaja

Maja Kopriva
6. 1. 2024, 15.00
Deli članek:

Imate tudi vi težave z nadležnimi dlačicami, ki vam grenijo življenje? Vas dlačice na obrazu motijo in ste v zadregi, kamorkoli greste?

dreamstime
Ste tudi vi v zadregi zaradi dlačič na obrazu?

Obrazne dlačice so nekaj najbolj neprijetnega, kar lahko doživi ženska, saj kazijo njen sicer urejen videz. Kaj vam torej preostane? Obstajajo tri možnosti. Lahko jih pustite takšne, kot so, in se poskušate sprijazniti s tem, da jih imate, lahko jih odstranite z laserjem ali depilirate, populite z voskom ali jih obrijete, lahko pa jih posvetlite. Ta način je najcenejši in najbolj preprost, saj ga lahko preizkusite kar doma.

Čičerikina moka

Moka iz čičerike pomaga pri posvetljevanju dlačic na obrazu tako, da skupaj s posvetljevanjem odstranjuje tako dlačice kot tudi odmrlo kožo. Poleg tega vašo kožo malo posvetli, prav tako neželene dlačice. Za pripravo potrebujete: 2 žlici čičerikine moke, 1 žlico mleka in 1 žlico kurkume. Postopek: vse sestavine dobro zmešajte v pasto in jo nanesite na obraz, kjer naj deluje 15 minut. Nato jo nežno zdrgnite z mehko gobico za obraz ali pa izperite z mokro krpico za obraz. Za najboljši rezultat nanesite na koncu še jogurt, da bo koža dovolj navlažena.

Limona

Limona lahko pobeli vaše dlačice na obrazu zelo hitro, zato morate biti previdni, da ne bi povzročila draženja kože. Vedno prej preizkusite na mestu, ki je manj vidno, ali se je pojavila neprijetna reakcija. Za pripravo potrebujete: 1,5 žlice limoninega soka in 1 žlico sladkorja. Postopek: zmešajte obe sestavini in ju nanesite na obraz z masažo. Pustite delovati na koži od pet do deset minut, nato izperite.

Dreamstime
Limona lahko pobeli vaše dlačice na obrazu zelo hitro, zato morate biti previdni, da ne bi povzročila draženja kože.

Papaja in mleko

Papaja odlično neguje kožo, hkrati pa posvetli obrazne dlačice. Je zelo nežna, zato lahko recept s papajo uporabljajo ženske z različnimi tipi kože. Za pripravo potrebujete: 2 žlici pretlačene papaje in 1 žlico mleka. Postopek: obe sestavini dobro zmešajte, nato pa ju s prsti nanesite na obraz. Zmes pustite delovati od 15 do 20 minut, nato pa jo z masažnimi gibi odstranite z obraza.

Kurkuma

Kurkuma je v indijskem svetu znana že iz davnih časov po svojih učinkih beljenja. Redno nanašanje kurkume naravno pobeli barvne pigmente na laseh, zato jo mnogi uporabljajo kot naravni osvetljevalec las. Za pripravo potrebujete: 2 žlici kurkume in 1 žlico mleka. Postopek: obe sestavini dobro zmešajte v fino pasto. Nanesite jo na ves obraz in pustite učinkovati 15 minut. Izperite z vodo z nežnimi krožnimi gibi. Verjetno boste opazili nekoliko bolj rumenkasto kožo po obrazu takoj po izpiranju, zato vam priporočamo, da to počnete ob koncih tedna, kadar ste dalj časa doma.