Užitki med rjuhami

Narava lahko poskrbi tudi za vašo spolno moč

MK
25. 12. 2023, 17.20
Deli članek:

So vaše spolne aktivnosti v zatonu? Nimate nobene želje, da bi uživali v ljubljenju? Potem nujno potrebujete nekaj, kar vam bo dvignilo spolno moč! Libido lahko povečamo že samo s tem, da v telo vnesemo prava živila.

Dreamstime
Izvleček ginka izboljšuje pretok krvi po telesu, uravnava razpoloženje in povečuje libido.

Spolna moč je spolna energija. Če je imamo veliko, lažje pritegnemo partnerja, je pa to tudi znak življenja, zdravja in ustvarjanja. Nasprotno je pomanjkanje spolne energije prvi znak stagniranja, staranja, propadanja. Da se to ne bi zgodilo, moramo energijo vzdrževati na visoki ravni, pri čemer si lahko pomagamo tudi z nekaterimi naravnimi izvlečki, ki jih dobimo v hrani in prehranskih dopolnilih. Snovi, ki dokazano dvigajo naš libido, so naslednje.

Silicijeva prst

Silicijeva prst se uporablja za zaščito organizma pred boleznimi, ki jih povzroča oksidativni stres. V prebavnem traktu deluje kot aktivni filter, veže nase proste radikale, s tem zmanjšuje oksidativni stres in očisti telo.

L-arginin

To je izredno koristna aminokislina, ki spodbuja izločanje dušikovega oksida. Ta sprošča mišično tkivo v penisu, povečuje krvni pretok in pomaga pri doseganju erekcije. L-arginin izboljšuje tudi plodnost.

Pravi ginseng

Pravi ginseng (Panax ginseng) poveča odpornost telesa proti stresu, je afrodiziak in stimulans, saj neposredno vpliva na centralni živčni sistem in tkivo spolnih žlez. Pri moških lahko ginsenozidi povzročijo erekcijo, izboljšajo stimulacijo spolne funkcije in povečajo raven energije. Ginseng je lahko učinkovito prehransko dopolnilo za moško erektilno disfunkcijo.

Dvokrpi ginko

Dvokrpi ginko (Ginkgo biloba) je eno najstarejših dreves, izvleček iz njegovih listov pa je poln hranljivih snovi, ki pomagajo pri številnih obolenjih, kot so rak, bolezni srca, kap, alzheimerjeva bolezen, revmatoidni artritis in siva mrena. Izvleček ginka izboljšuje pretok krvi po telesu, uravnava razpoloženje in povečuje libido.

Dreamstime
Maca je močan afrodiziak in naraven energetik.

Maca

Maca (Lepidium meyenii), poznana kot čudež iz Andov, je bila za domorodce stoletja izvor moči in plodnosti. Ta južnoameriški gomolj je postal zelo zaželen zaradi vpliva na plodnost. Je močan afrodiziak in naraven energetik.