Brezhibna koža

Obrazna masaža pomaga do sveže in mladostne kože

M. K.
26. 11. 2023, 12.57
Deli članek:

Poleg rednega čiščenja kože, uporabe tonika in nanašanja krem obstaja še en pomemben element, ki prav tako pripomore k lepi, čvrsti in napeti koži. To je obrazna masaža.

Dreamstime
Domača masaža nam ne bo vzela več kot 20 minut.

Kožo lahko izboljšamo z lastnimi rokami, normaliziramo njen metabolizem, zmanjšamo gube, jo zmehčamo in iz nje preženemo napetost. Kozmetični delavci celo menijo, da lahko z domačo masažo zmanjšamo povešenost kože pod brado ter zožimo povečane pore.

Kako se masirati doma

Domača masaža nam ne bo vzela več kot 20 minut, če jo bomo redno izvajali, pa se lahko zanesljivo veselimo bolj elastične in gladke polti. Vedeti je treba, da je koža na obrazu zelo nežna in občutljiva, zato se je dotikajmo previdno in nežno (božanje, tapkanje, drgnjenje, pritiski), da nam bodo prsti lažje tekli po njej, pa uporabimo olje ali kremo ‒ antiseptično in protivnetno za mastno kožo ter vlažilno in hranilno za suho ali normalno kožo.

Kako se lotimo masaže

Med masažo so glavni prsti oba palca in oba kazalca. Njihovo gibanje je vnaprej določeno, in sicer naj poteka takole: 1. Palca od sredine čela proti sencam. 2. Palca od sredine brade proti ušesom. 3. Kazalca od vrha do konice nosu. 4. Kazalca od kotičkov ust proti ušesom. 5. Blazinice kazalcev v krožnih gibih od zgornjega dela vek do notranjega kotička oči ter pod očmi do zunanjega kotička. Pomembno je, da začnemo masirati z lahkotnim božanjem, nato po obrazu tapkamo z obema kazalcema in sredincema. Drgnjenju in močnejšim pritiskom se raje izognimo, sploh na občutljivih predelih, kjer lahko povrhnjico hitro poškodujemo. Končajmo z nežnim, komaj čutnim božanjem, ki kožo segreje in sprosti. Ostanek kreme ali olja pa odstranimo z bombažno krpico, ki jo navlažimo z vodo.