Zdravje

Znebite se nevidnih pajkov, ki vplivajo na zdravje

Oglasno sporočilo
2. 2. 2022, 09.00
Posodobljeno: 10. 2. 2022, 11.39
Deli članek:

Prisotnost pršic lahko zagreni vaše življenje in resno vpliva na vaše zdravje.

V zadnjih letih zdravniki opozarjajo na povečano število alergij in alergikov, kar je običajno posledica onesnaženosti zraka, ki ga dihamo v zaprtih prostorih. Najpogostejši alergeni v zaprtih prostorih pa so ravno pršice, ki uspevajo v vlažnem okolju, ki je posledica pomanjkanja čistega zraka. S sesanjem lahko deloma odstranimo te onesnaževalce, vendar nekateri delci še ostanejo v zraku. Zelo učinkovit način boja proti pršicam in drugi nečistoči je čistilec zraka, s katerim iz zraka odstranimo prašne delce, s tem pa zmanjšamo verjetnost alergičnih reakcij.

Nevidni pajki vplivajo na naše zdravje

Pršice so pajkovci, ki se jih s prostim očesom ne vidi. Poznani so predvsem po tem, da domujejo tam, kjer se zadržuje toplota in vlaga. Tako jih najdemo v vzmetnicah, posteljninah, oblazinjenem pohištvu, preprogah, plišastih igračah, gostih tkaninah, itd. Njihova najljubša hrana so odmrla človeška koža, lasje, dlaka in hišni prah. Ker ti nevidni pajki lahko povzročajo alergijske reakcije, kašelj, glavobol, astmo, izcedek iz nosu in kožne izpuščaje je dobro, da čimprej poskrbimo zato, da se jih rešimo oziroma zmanjšamo njihovo število. Najpomembnejši alergen pršice je njen iztrebek, ki bolezenske znake povzroča še dolgo po tem, ko pršica odmre. Pršice živijo le 2 do 3 mesece, vendar se zelo hitro razmnožujejo. Samica v svojem življenju izleže od 20 do 80 jajčec. Vsaka pršica proizvede 20 iztrebkov na dan. Iz jajčec se po 6 dneh izležejo ličinke. Ličinke se preobrazijo v nimfe, ki se nato prek dodatne faze nimfe preobrazijo v odraslo pršico.

Kaj nam doprinese čistilec zraka v naše domove?

Tudi na videz najbolj čisto okolje, prostor ali zrak lahko skriva nevidne parazite, delce in umazanijo, ki lahko škodijo vašemu zdravju ali poslabšajo obstoječe zdravstvene težave. Dejstvo je, da pršic ni mogoče povsem odpraviti. Lahko pa njihovo število drastično zmanjšamo, kar bo hkrati tudi zmanjšalo morebitne zdravstvene težave. Poleg pršic med onesnaževalce zaprtih prostorov sodijo tudi cigaretni dim, prhljaj hišnih ljubljenčkov in cvetni prah. Vse to negativno vpliva na kakovost zraka, ki ga vdihnemo. Čistilci zraka uspešno zmanjšujejo možnost nastanka alergij, težav z dihali, astme, hkrati pa prostore očistijo neprijetnega vonja, kemikalij, bakterij, alergenov in virusov. Lahko bi rekli, da sočistilci zraka neslišni varuhi, ki zmanjšujejo koncentracijo onesnaževalcev in spodbujajo bolj zdrav življenjski slog. Odstranjevanje onesnaževalnikov vodi do številnih takojšnjih in dolgoročnih koristi za zdravje.

Izberite učinkovit čistilec zraka - vsak dih je pomemben

Pri čistilcu zraka je zagotovo najbolj pomembno, da ima učinkovit sistem filtriranja z več stopnjami, ki lahko ulovijo čimbolj drobne delce. Takšen je Philipsov čistilnik zraka, ki z naprednim troslojnim filtriranjem ( filter NanoProtect HEPA,filter z aktivnim ogljem in predfilter) zajame 99,97 % najdrobnejših delcev, velikih komaj 0,003 mikrona in vas varuje pred delci PM2.5. Le z enim samim dotikom boste zrak očistili onesnaževal, kot so aerosoli, cvetni prah, prhljaj živali, alergeni pršic in drugi.

Ob tem velja omeniti tudi prednost, da je potrebno filter menjati le na vsake tri leta. Philipsov čistilnik zraka  nudi novo tridimenzionalno kroženje zraka, kar pomeni, da lahko v prostoru velikosti 20 m2 uživate v čistem zraku že v 5 minutah. Ob tem ste lahko tudi povsem brezskrbni glede kakovosti zraka. Philipsov čistilec zraka omogoča tudi, da lahko hitro in sproti pregledate kakovost zraka v svojem domu. Obstajajo tri možnosti prikaza: alergeni, plini in PM2,5. Ti vam posredujejo najnovejše podatke o koncentraciji škodljivih onesnaževalcev v realnem času, kar vam daje popoln nadzor in potrditev, da dihate resnično čist zrak.

Ali ste vedeli?

- Philipsov čistilec zraka hitreje zazna nečistoče, saj zrak skenira tisočkrat na sekundo in tako nenehno spremlja njegovo stanje.

- Zazna tudi delce, 800-krat manjše od smoga, kar pomeni, da učinkovito preveri najmanjše delce v zraku in zazna najnevarnejše onesnaževalce in mikrobe, ki jih nato učinkovito odstrani.

- Pametno samodejno čiščenje. Z večstopenjsko filtracijo v samo 5 minutah odstrani do 99,97 % nečistoč.