RECEPTI

Pomirite in osvežite svoj obraz z dišečim sadjem!

T.D.
30. 9. 2018, 09.00
Deli članek:

Predstavljamo vam nekaj načinov, kako pripraviti naravno masko iz svežega sadja, vi pa izberite ustreznega zase.

Shutterstock
Maska iz avokada pomiri razdraženo in občutljivo kožo.

Košček svežega jabolka nastrgajte, pokapajte z limoninim sokom, dodajte četrtino pretlačene banane ter žličko medu, skuto ali kislo smetano. Pustite delovati 20 minut. Lahko pa pol lepega, sočnega jabolka skuhate v mleku, dodate malo smetane, pol žličke olivnega olja in pol žličke medu. Z zmesjo si namažite obraz in vrat ter po 20 minutah sperite z mlačno vodo.

Pomarančna maska za vse tipe kože

Pomaranča kožo globinsko očisti, osveži in nahrani z mlečnimi beljakovinami. Glini v prahu primešajte pomarančni sok ter sestavini zmešajte, da dobite gladko zmes, nato pa ji dodajte še žlico čim bolj mastne smetane. Vse skupaj nanesite na obraz in pustite delovati približno 20 minut, nato pa nežno sperite z mlačno vodo.

Maska za občutljivo kožo

Žlico zmečkanega zrelega avokada zmešajte z nekaj kapljicami olivnega olja ter masko pazljivo nanesite na obraz in pustite delovati pol ure. Nato si kožo umijte z veliko mlačne vode. Lahko pa žlico navadnega jogurta s 3,5 odstotka maščobe zmešate z žlico medu. Nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut, nato pa obraz temeljito umijte z mlačno vodo.