METODE

Olajšajte simptome astme z meditacijo

Urška Dretnik
9. 4. 2017, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če sodelujte s specialistom za pljučne bolezni in redno jemljete zdravila, lahko razmislite tudi o alternativnih načinih lajšanja astme. Kaj vam lahko pomaga?

profimedia

Če si je katera od terapij alternativne medicine v minulem desetletju pridobila veljavo, je to akupunktura. Pri astmi naj bi bil pritisk na te točke še posebej zdravilen. Akupunktura poveča delovanje pljuč, izboljša pretok zraka za polovico, toliko kot vdihavanje uradnega zdravila. Je tudi povsem varna terapija, saj ne vpliva na zdravila, ki jih že jemljete, a o njej vseeno povejte svojemu specialistu.

Kiropraktika

Načeloma se uporablja pri bolečinah v hrbtenici, mišicah in sklepih, toda ljudje se je vse bolj poslužujejo tudi pri astmi in alergijah. Obsega pritiskanje na sklepe, uporabo fizioterapevtskega orodja za krepitev mišic in zmanjšanje vnetja ter rehabilitacijske vaje.

Profimedia

Homeopatija

Homeopatska zdravila vsebujejo malenkostno količino snovi, ki bi v večjih količinah povzročila natanko tiste simptome, ki jih želimo pozdraviti. Bolj je zdravilo razredčeno, bolj je terapevtsko. Homeopati priporočajo, da o zdravljenju s homeopatijo povemo zdravniku specialistu za pljuča.

Hipnoza

Šteje za tehniko, ki se spopada s čustvenimi težavami, vse pogosteje pa ljudje z njeno pomočjo nadzirajo bolečine in težave pri sindromu razdražljivega črevesja, alergijah in astmi. S hipnozo, med katero vplivamo na podzavest, za kar potrebujemo zelo izkušenega strokovnjaka, lahko spremenimo globoko dihanje in sprostimo dihalne poti, kar prispeva k temu, da se med kronično boleznijo počutimo bolj varne.

Dreamstime

Meditacija

Je duševna veščina, ki jo pogosto opisujejo kot globoko disciplino za ustvarjanje notranjega miru, kar prinaša telesne, čustvene in duhovne koristi. Vsekakor je zelo dobrodošla pri zdravljenju vsake kronične bolezni.

profimedia