Robot Pillo

Zdravila in vitamini ob pravem času in pravemu

mak
10. 7. 2016, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pamet smo začeli vgrajevati v vso mogočo tehnikalijo, včasih tudi brez prave potrebe. Zakaj bi hoteli pametno zobno ščetko ali vilice.

Če bo šlo vse po načrtih zagonskega podjetja, bo Pillo na voljo naslednje leto, predvidoma za šest dolarskih stotakov brez davka.

Vendarle pa se med neposrečenimi idejami sem ter tja najde tudi dobra. Robot Pillo spada med takšne, saj rešuje vsem poznan zaplet. Sem danes že vzel zdravilo?

Prepozna uporabnika in mu postreže

Pillo vključuje nekaj tehnologij, ki so trenutno v središču pozornosti. Poleg povezave v internet strojno učenje, prepoznavo obraza in glasu ter sposobnost komunikacije z uporabnikom. Uporabnika obvesti, ko je čas za zdravila ali vitamine, te pa mu da, ko je prepričan, da stoji pred njim. Otrok ne more po nesreče zaužiti zdravil, ki mu niso namenjena. Prav tako je sposoben sam naročiti zdravila, ko zazna, da mu jih zmanjkuje.

To pa je zgolj njegov osnovni namen. Ko bo dosegljiv, bo znal z glasom odgovarjati na vprašanja o bolezenskih stanjih in dobrem počutju. Lahko se bo povezal s telefonom oziroma nosljivimi napravami, od katerih bo prejemal podatke o fizičnih aktivnostih uporabnika, temu pa bo omogočil tudi videotelefonski razgovor z osebnim zdravnikom.