Zdravje

Posnetek seksa si vrtite v glavi

T.P.
25. 11. 2015, 22.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Cyndi Darnell, kvalificirana terapevtka za seks, razkriva pet preprostih sprememb, ki vas bodo privedle do boljšega spolnega življenja.

Profimedia
Številnim ljudem spolna zadovoljitev ni prioriteta za zdravje in dobro počutje.

 »Pri svojem delu svetovalke in terapevtke za seks redno srečujem pare in tudi samske, ki niso zadovoljni s svojim spolnim življenjem. Ves svoj trud vlagajo v službo, družino in zdravje, nekje na tej poti pa zanemarijo seks. Vsi vemo, da je seks dober za nas in da se po njem počutimo dobro. Pa ste vedeli, da se med seksom sproščata hormona oksitocin in prolaktin, ki sprožata srečo in veselje tudi po končanem seksu?« pravi Cindy, ki razkriva pet najboljših načinov, kako ponovno vzpostaviti takšen seks, kakršen je bil na začetku vaše zveze. 

Dovolite si zabavo

Številnim ljudem spolna zadovoljitev ni prioriteta za zdravje in dobro počutje. Zabavamo se lahko na različne načine, a seks je prav gotovo ena najbolj razburljivih zabav. Dovolite si ceniti seks na svoj način. Ne ozirajte se ne prepričanja drugih, kaj je normalno in kaj ne. Normalnost v seksu ima veliko odtenkov in prav vsi so bajni ter zabavni. 

Vzemite si čas

Ljudje najpogosteje pravijo, da nimajo časa za seks, ker so preveč zaposleni. Ob seksu delajo mišice in refleksi, čustva, izkušnje in energija. Zaradi dandanašnjega stresa in pomanjkanja seksa je med nami vse več čemernih in godrnjavih ljudi, zato si vzemite čas. Petnajst minut trikrat na teden se zadovoljite s partnerjem ali brez njega! 

Učite se

Vse več ljudi si želi eksperimentirati v spalnici. Na vseh področjih našega življenja se srečujemo z učenjem in širjenjem znanja. Zakaj bi bilo pri seksu drugače? Pojdite na kakšen seminar o seksu, prebrskajte internet ali preberite kakšno knjigo. 

Bodite aktivni

Včasih je lažje samo ležati na hrbtu in pustiti drugim, da »opravijo delo«. Včasih je to v redu, če pa se to dogaja večkrat, se bosta oba s partnerjem kmalu naveličala seksa. Zmigajte se! Preizkusite nove položaje, med seksom uporabite celo telo. Seks ne temelji samo na genitalijah, temveč tudi na erogenih conah, ki jih imamo vsi; denimo trebušček, notranja stran stegen, vrat, ustnice, bradavičke.  

Pozabite na pritisk

Prepogost seks lahko postane preveč rutinski. Kdo zadovoljuje koga, kako pogosto in kako dolgo? Včasih nas iskanje idej v internetnih videoposnetkih lahko pripelje do vzburjenja in svežih idej za našo spalnico. Ko pa zadevo preizkusimo v praksi, smo razočarani, s tem pa prikrajšani za res vrhunsko erotično izkušnjo. Uživajte v trenutku, v katerem ste! Izmislite si svoj videoposnetek v glavi in ga poskusite uresničiti s partnerjem. Zagotovo se vam bo obrestovalo.