Zdravje

V prihodnjem tednu sestanek starega in novega vodstva UKC Ljubljana

T.C.
26. 7. 2015, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Novoimenovani vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Andrej Baričič, ki bo funkcijo začel opravljati 11. avgusta, se bo predvidoma proti koncu prihodnjega tedna sestal s sedanjim prvim možem UKC Simonom Vrhuncem in predsednikom sveta zavoda Tomažem Glažarjem. Na neformalni sestanek so vabljeni tudi ostali člani sveta zavoda.

STA

Baričič, ki ga je svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana v četrtek soglasno imenoval, se svetnikom še ni uspel predstaviti, saj je v teh dneh v tujini. Se bo pa z njimi in s sedanjim v. d. generalnega direktorja Vrhuncem sestal v prihodnjem tednu. Tako je v četrtek napovedal Glažar.

Zdravstvena.info

Se je pa Baričič nedavno že sestal z Glažarjem, ki ga je tudi predlagal v imenovanje. Glažarja je Baričič, ki je sicer ekonomist in profesor na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici, nekdanji direktor Gea Collegea, v času vlade Boruta Pahorja pa je bil član sveta UKC Ljubljana, prepričal z zelo dobrim poznavanjem problematike UKC.

Sedanjemu v. d. generalnega direktorja Vrhuncu se mandat izteče 10. avgusta. V sredo je sporočil, da noče več voditi UKC kot vršilec dolžnosti. Prav tako se ne bo več prijavil na razpis za generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice.

Panoramio

Po sestanku bo predvidoma bolj jasno, ali se bo Baričič tudi prijavil na razpis za generalnega direktorja. Za sedaj to uradno ni znano.

Po Glažarjevih besedah se z Baričičem o tem nista pogovarjala. Je pa težko pričakovati, da bi se Baričič za vodenje največjega zdravstvenega zavoda odločil le za nekaj mesecev.

Predvidoma jeseni bo namreč objavljen razpis, s katerim bodo iskali novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.

Arhiv Svet24