Zdravje

Super zdravilo za nespečnost

Tamara Pirih
19. 7. 2015, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Žensko samozadovoljevanje je bilo do nedavnega tabu tema, ki je pri pripadnicah lepšega spola povzročala rdečico na obrazu. A dejstvo je, da se ženske glede tega ne razlikujejo od moških, saj tudi one redno masturbirajo.

Profimedia

Ta veščina oziroma način komunikacije samega s seboj je izredno zdrava za naše telo, obenem pa nam pomaga raziskovati in bolje spoznati sebe. Poleg vrhunskega užitka, h kateremu stremimo, nam masturbacija omogoča reševanje nekaterih težav. Med drugim celo odpravlja bolečino.

Arhiv Svet24

Da, prav ste prebrali, orgazmi so dejansko naravni (in zelo učinkoviti) analgetiki. Masturbacija vam lahko znatno olajša obdobje PMS-a, ki je lahko zelo boleče in neprijetno. Ne samo da masturbacija pomaga izboljšati razpoloženje in vrača nasmeh na obraz, temveč tudi krepi organizem. Zlasti poleti imajo ženske težave z glivičnimi obolenji, a s samozadovoljevanjem sčasoma postanete bolj odporni na tovrstne infekcije. Nekatere raziskave tudi kažejo, da je masturbacija odlična preventiva za endometriozo.

Arhiv Svet24

Samske ženske manj masturbirajo kot vezane

Naj se zdi še tako neverjetno, a orgazmi dejansko povzročajo odvisnost. Zato imajo ljudje z urejenim spolnim življenjem (rednim seksom) pogostejšo potrebo po orgazmih. Sicer pa – ali poznate kakšen lepši in bolj naraven način za uspavanje, kot je čudoviti, dolgi orgazem? Verjetno ne, kajne? Zato naslednjič, ko v postelji zaman čakate na spanec, uporabite veščino, imenovano samozadovoljevanje. Na ta kreativni način boste takoj pa sproščujočem orgazmu zaspali, kot bi mignil. Pa nikar ne verjemite mitu, da vam lahko masturbacija uniči spolno življenje. Nasprotno, samozadovoljevanje vam pomaga, da bolje spoznate sebe in najdete najboljšo pot do svojega velikega O. Pomaga vam zgraditi samozavest ter krepko podžiga vaše seksualno življenje, poleg tega uspešno odpravlja stres oziroma sprošča, pomirja in blaži depresijo. Ne, to ni reklama za najnovejši antidepresiv kakšnega farmacevtskega podjetja, temveč za tisto, kar lahko vedno sprožite sami – masturbacijo.

Profimedia

Ste vedeli za orgazem brez dotikov?

Ženske se od moških razlikujejo tudi po tem, da lahko dosežejo vrhunec celo brez fizičnega dotika. Seveda je potrebna vaja, toda s pestro paleto slikovitih erotičnih misli oziroma fantazij ženske na tak način dejansko lahko doživijo orgazem.