Zdravje

Nov zaveznik proti debelosti

K.N.
20. 1. 2015, 13.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Za večino izmed nas so bili prazniki čas druženja s prijatelji in družino za obloženo mizo, polno dobrot, kar je vplivalo tudi na nabiranje neželenih kilogramov. Tudi sicer je debelost med Slovenci vse pogostejša nadloga. Načinov hujšanja je več. Nekomu je dovolj že občasno ukvarjanje s športom, medtem ko nekateri težje izgubljajo kilograme. Shujšati pa je mogoče tudi s pomočjo resveratrola, ki ga nekateri imenujejo kar čudežni antioksidant.

Resveratrol je eden izmed najmočnejših naravnih antioksidantov, ki so pomembni pri obrambi naših celic pred negativnimi posledicami prostih radikalov, obenem pa je ena izmed najbolj raziskovanih molekul s številnimi pozitivnimi učinki.

Zaradi številnih pozitivnih učinkov resveratrola na naš organizem ne preseneča, da je prav Resveratrol Forte postal najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo v Sloveniji za leto 2014. Pozitivne lastnosti resveratrola boste lahko spoznali tudi v seriji člankov v našem časopisu, kjer lahko izpolnite tudi kupon in z malce sreče najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo dobite brezplačno.

V knjigi Sodobna fitoterapija ga tako imenujejo kar čudežni antioksidant, saj med drugim zavira staranje, deluje protivnentno, ovira nastanek rakavih celic, znižuje krvni tlak, uravnava raven holesterola in blagodejno deluje na kardiovaskularni sistem.

Po izsledkih obsežne raziskave o povezanosti resveratrola z izgubo telesne teže, ki so jo opravili na ameriški univerzi Purdue, resveratrol preprečuje tudi nabiranje odvečne maščobe v telesu in posledično zmanjšuje tveganje za debelost. Iz resveratrola se namreč po zaužitju začne tvoriti snov piceatanol, ki upočasni ali povsem prepreči razvoj in rast maščobnih celic.

Resveratrol je sicer naravni antioksidant, ki ga nekatere rastline proizvajajo za zaščito pred patogenimi bakterijami in glivami, najkakovostnejši izvleček pa dobimo iz korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum).