Zdravje

Ko te moški hoče pojesti...

Maša Rener
23. 11. 2014, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Omamno dišeče ekološko kakavovo maslo ima prekrasen vonj in okus po čokoladi, zato ga lahko dodate različnim sladicam ali uporabljate kot lepotilno sredstvo, saj odlično vlaži in ščiti kožo.

www.planetbio.si

Eden od načinov, kako ga lahko uporabite v ta namen, je tudi izdelava negovalne ploščice za masažo telesa, do česar vas ločijo le trije enostavni koraki.

Potrebujete:
- kakavovo maslo,
- silikonski modelček,
- dve različno veliki posodi, v katerih boste maslo stopili.


Postopek izdelave

1. korak: Kakavovo maslo v majhnih koščkih najprej stresite v manjšo posodo, to pa postavite v večjo posodo z vrelo vodo. Maslo se bo začelo topiti, kar lahko še pospešite z vztrajnim mešanjem.

2. korak: Tekoče kakavovo maslo vlijte v modelček poljubne oblike, ki ste ga pred tem postavili na manjši krožniček, saj boste oboje skupaj lažje prestavili v hladilnik.

3. korak: Izdelek postavite v hladilnik in pustite nekaj ur, da se strdi. Uporabite lahko tudi zamrzovalnik, kjer se bo kakavovo maslo strdilo že v eni uri.

Tako, negovalna ploščica je gotova. Uporabljate jo lahko po prhanju za nego celotnega telesa ter ji po želji dodate različna eterična olja za še bolj dišeč in negovalen rezultat. Vaš dragi vas bo gotovo želel pohrustati.