Zdravje

Bo letos padel rekord?

M.J.
10. 9. 2014, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na južni in zahodni strani hriba Lubnik nad Škofjo Loko je speljana izjemno lepa cesta, ki pelje od Škofje Loke do vasi Breznica pod Lubnikom. Cesta se na dobrih sedmih kilometrih dvigne za 400 metrov in je priljubljena točka kolesarjev vseh starosti od blizu in daleč.

Marjan Cerar

Po uspešnih izvedbah v letu 2012 in 2013 so se na Športni zvezi Škofja Loka (ob podpori Občine Škofja Loka) odločili tudi za tretjo ponovitev kolesarskega vzpona na Lubnik, ki bo v nedeljo, 14. septembra 2014. Start bo ob 10. uri na Mestnem trgu v Škofji Loki, od koder cilj bo potekala zaprta vožnja po Poljanski cesti do naselja Podpulfrca, kjer bodo udeleženci po približno 2 km zavili desno proti vasi Breznica pod Lubnikom. Po nekaj sto metrih bodo prišli do začetka 7,2 km klanca, kjer bo leteči start, cilj pa pri okrepčevalnici Nace, kjer bodo tudi uradna razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in prijetno kolesarsko druženje.

Marjan Cerar

Organizatorji pričakujejo številne gledalce na startu v srednjeveški lepotici, kakor tudi ob progi in cilju tega klanca, ki velja za enega najlepših kolesarskih klancev v Sloveniji.

Marjan Cerar

Rekord proge med moškimi je na prvem Vzponu na Lubnik postavil Aljaž Golob z rezultatom 16:51, med ženskami pa leta 2013 Laura Šimenc s časom 22:13.

Na območju nekdanje občine Škofje Loka je zbrano ogromno športnega potenciala in talentov. Šport in rekreacija sta vtkana v vsakdan marsikaterega Ločana, kolesarjenje pa je ena od najmnožičnejših športno-rekreativnih disciplin.

Na prejšnjih dveh kolesarskih Vzponih na Lubnik je nastopilo okrog sto kolesarjev, letos pa jih organizatorji pričakujejo okrog 150, saj so se odločili za udeležbo v Pokalu polanskih puklov, ki je točkovanje petih kolesarskih dirk-vzponov na območju Poljanske doline. To so vzponi na Blegoš, Stari vrh, Lubnik, Javorč in Pasjo Ravan. Osnovni moto pokala je udeležencem predstaviti lepote in zanimivosti škofjeloškega hribovja, ki je prepleteno s cestami, potmi, stezami, predvsem pa ustvarjalnimi in prijaznimi domačini. Vse to pa je tisto bistvo, ki ga kolesarji iščejo na svojih potepanjih po ne-odkritih, ne-raziskanih kotičkih Slovenije!

Marjan Cerar

Organizatorji zbirajo predprijave do 10. septembra 2014 na spletni strani www.lubnik.si, prijavnina pa je 15 evrov. Prijaviti se bo dalo še na dan prireditve, vendar bo takrat prijavnina dražja, in sicer 20 evrov. Udeleženci bodo tekmovali v petih kategorijah pri moških in ženskah, prvi trije v kategorijah pa bodo prejeli kolajne in praktične nagrade. Nagrajena bo tudi najštevilčnejša skupina.

Marjan Cerar