Zdravje

Coca-Cola priznala svojo največjo skrivnost. Jo boste še pili?

M.J.
5. 8. 2014, 12.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Celo direktor Coca-Cole za področje Severne Amerike, Sandy Douglas, je priznal, da sam sebi zaradi skrbi za zdravje preprečuje popiti preveč Coca-Cole. V eni pločevinki te pijače je namreč kar šest kock sladkorja.

Arhiv Svet24

Potem ko je tobačna industrija izgubila bitko in javnosti priznala, da je kajenje škodljivo, sedaj tudi prehrambna industrija priznava svoj del krivde za epidemijo debelosti v razvitih državah sveta.

Tako je direktor Coca-Cole za Severno Ameriko, Sand Douglas priznal, da popije samo eno pločevinko na dan, popoldne pa morda še eno brez sladkorja. Ironično je, da Douglas, ki za podjetje dela že 26 let priznava, da sam sebi preprečuje, da bi popil preveč Coca-Cole. Istočasno pa prepričuje ostale, da jo kupijo.

Očitno so se pri Coca-Coli odločili spremeniti negativen ugled, saj se podjetje omenja kot glavnega krivca za debelost Američanov. Pred letom je tudi direktor za področje Evrope, James Quincey priznal, da ta pijača povzroča debelost. To je priznal po tem, ko ga je nek novinar postavil pred dejstvo, da je v samo eni pločevinki šest kock sladkorja.

»Tudi mi moramo dati svoj doprinos k reševanju problemov s prekomerno težo. Več desetletij zaužijemo več kalorij, kot jih porabimo. Zato dajemo potrošnikom informacije o kalorijah na embalaži, prav tako pa jih dajemo tudi v reklame,« je izjavil.