Zdravje

Najbolj seksi vadbe letošnje jeseni

Maja Bitenc
3. 8. 2014, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predstavljamo vam športe, ki bodo poskrbeli, da bo vaša postava bolj čvrsta, samozavest večja in ženstvenost (še bolj) opazna.

Promocijsko gradivo

Ples ob stolu

Vadba je prava izbira tudi za tiste, ki mislite, da šport ni vaš najboljši prijatelj. Opogumite se, razpustite lase in kmalu boste lahko s seksi gibi zapeljali svojega izbranca ali preprosto spet našli čutno žensko, ki se skriva v vas.

Kako začeti: Za začetek je dovolj že zmerna kondicijska pripravljenost, potrebujete le malo več občutka za ritem, ples in zapeljevanje. A tudi če menite, da tega nimate, brez skrbi, saj bodo razpuščeni lasje in zapeljivi gibi v vas hitro prebudili skriti seksapil.

Dobro za: Trening se začne z intenzivnim ogrevanjem in razgibavanjem, zato boste zelo kmalu postali bolj gibčni. Poznejše izvajanje težjih elementov bo okrepilo vaše mišice zadnjice, rok, nog in trebuha.

Naučili se boste: Sprva boste osvojili lažje, a zapeljive elemente in plesne korake, ki se bodo po dveh mesecih rednih vaj začeli povezovati v koreografijo. To je tudi čas, ko boste lahko doma svojega najdražjega že presenetili s krajšim povezanim nastopom.

Potrebujete: Pri plesu ob stolu je pomembno, da se počutite seksi, zato so kratke hlače in oprijet top obvezni. Za lažje izvajanje obratov obujte baletne copate, čeprav boste lahko pozneje vadile tudi v visokih petah.

Več informacij: mademoiselle.si, Pole klub Ekaterina, poledancing.si

Joga aerial

Če bi radi lebdeli po zraku ali vas navdušujejo veščine, ki jih izvajajo cirkuški mojstri oziroma plesalci na velikih odrih ter želite hkrati poskrbeti za zdravo hrbtenico in gibčno telo, potem je ta vadba prava za vas.

Kako začeti: Obstaja več različnih stilov in zahtevnostnih stopenj. Nekatere so bolj zahtevne in akrobatske, druge umirjene in sproščujoče. Vsekakor se boste na začetku naučili osnovnih položajev in prehodov ter si nabirali moči za zahtevnejše elemente, ki sledijo.

Dobro za: Tudi pri tej vadbi dela celotno telo, vaje pa blagodejno vplivajo na hrbtenico. Hitro boste utrdili trebušne mišice, izboljšali ravnotežje in povečali gibljivost.

Naučili se boste: Osvojili boste kombinacijo jogijskih položajev, obratov, prijemov in gibov, ki jih najdemo tudi pri gimnastiki, plesu ali fitnesu, predvsem pa boste s spoznavanjem telesa začeli zaupati sami sebi in brez strahu uživati v elementih, z glavo obrnjeno proti tlom.

Potrebujete: Lahka in oprijeta oblačila, ki vas pri vadbi ne bodo ovirala.