Zdravje

Obupana izgublja bitko z rakom?!

T.P.
18. 7. 2014, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Britanka Leigh Naylor (32) trdi, da so ji zdravniki kar 16-krat prezrli raka na materničnem vratu. Vedno znova so ji zagotavljali, da je z njo vse v najlepšem redu ter ji predpisovali antibiotike, zdaj pa so jo šokirali z grozljivo napovedjo, da ji je ostalo le še devet mesecev življenja.

Leigh nikakor noče sprejeti 'smrtne obsodbe', zato si mora zdravljenje sama plačati v Nemčiji. Britanski zdravniki namreč vsi po vrsti trdijo, da ji pri tako razširjenem raku pri najboljši volji ne morejo več pomagati. Tako mora zdaj na vrat na nos zbrati denar za drago zdravljenje. »Grozno je, da celo življenje plačujem davke in zavarovanje, zdaj pa moram sama zbirati denar, da bi si rešila življenje,« je povedala razočarano.

Zaradi neobičajnih krvavitev je prvič obiskala ginekologa že leta 2009, v naslednjih 18 mesecih pa je bila pri zdravnikih še 16-krat, a ji nihče ni nikoli postavil nobene diagnoze, predpisovali so ji le tablete za ustavljanje krvavitev.

»Nihče ne želi slišati, da bo umrl. Tudi sama nisem pripravljena leči v posteljo, se priklopiti na aparate in pod vplivom morfija umreti pri 32 letih.«  

Po pregledu z ultrazvokom so končno nekaj našli. Rekli so ji, da povzročajo težave mali benigni tumorji okrog njene maternice, ki so jih odstranili z rutinsko operacijo. Le tri tedne zatem pa so ugotovili, da ima vendarle kancerogeni tumor. Po končani terapiji so ji zagotovili, da je zdrava ter vztrajali pri svojem tudi takrat, ko se je zaradi močnih bolečin vrnila na pregled. Odpravili so jo z antibiotiki, a se je kmalu spet vrnila. Ker je vztrajala, naj jo podrobneje pregledajo, so končno popustili ter odkrili grozljivo resnico – rak se je vrnil ter se tako razširil, da ga ni več mogoče odpraviti z operacijo. Vse, kar so ji ponudili, je bila kemoterapija, ki naj bi ji malce podaljšala življenje. Marca letos so jo šokirali z ugotovitvijo, da ji je ostalo le še devet mesecev življenja.

Leigh ne more verjeti, kako ji zdravniki lahko tako hladnokrvno rečejo, naj se kar poslovi od življenja, saj so za njeno tragedijo krivi prav oni. Po njenih trditvah so namreč kar 16-krat spregledali raka, ki bi ga lahko že takoj na začetku odpravili z operacijo, ona pa bi se danes lahko zdrava veselila življenja in svoje prihodnosti. Edino upanje ji je ostala nemška klinika, kjer mora zdravljenje plačati.

Z dobrodelnimi večeri, dražbami in raznimi prireditvami ji je uspelo zbrati 44.000 evrov. S tem denarjem je odšla v Nemčijo (Klinik Marinus, Brannenburg), kjer je na zdravljenju preživela tri tedne. Prvi blagodejni učinki terapije so že opazni, Leigh pa upa, da ji bo uspelo zbrati denar za nadaljnje zdravljenje.