Zdravje

Za najmlajše: peskovnik, ki zdravi

Arhiv
20. 10. 2013, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naši najmlajši so še posebej izpostavljeni bakterijam in virusom; ti prežijo nanje v vrtcih, šolah, na otroških igriščih, v nakupovalnih centrih ... Imunski sistem otroka še ni povsem razvit, zato so otroci veliko bolj dovzetni za različna obolenja.

Solna terapija je namenjena otrokom od enega leta dalje.

Redni preventivni obiski solne sobe lahko zmanjšajo pojavnost obolenj, delujejo protivnetno, krepijo otrokov imunski sistem in celo zmanjšajo uporabo zdravil.

Stene in strop so obdani z morsko soljo, na tleh pa je debela plast večjih kristalov soli za igro. 

Solna terapija je namenjena otrokom od enega leta dalje. Obiskujejo jo otroci z boleznimi dihal pa tudi povsem zdravi otroci, saj krepi sluznico dihalnih poti in je tako tudi preventiva pred virusnimi obolenji in bakterijskimi okužbami. Solna terapija za otroke poteka v solni sobi, ki je videti kot velik peskovnik soli.

Stene in strop so obdani z morsko soljo, na tleh pa je debela plast večjih kristalov soli za igro. V sobi so tudi različna igrala, igrače, televizor in barvne luči, ki igranje v velikanskem peskovniku naredijo še zanimivejše. Veliko slovenskih staršev ne ve, da lahko svojim otrokom pomagajo do zdravja na naraven način. Mnogi, ki so o tem že slišali, pa se sprašujejo, kako učinkovita je solna terapija.

Naša bralka Meta, mamica triletnega dečka, nam je zaupala svojo izkušnjo s solno terapijo: ''Moj sin boleha za bronhiolitisom, zato sem se odločila za obisk solne sobe. Osebje centra me je najprej izprašalo, kakšne težave ima moj sin, in mi na podlagi tega svetovalo, naj otrok solno sobo obiskuje trikrat na teden pol leta. Že ob vstopu v sobo sem zaznala prijeten morski vonj, ki spominja na počitnice. Tudi mojemu sinu je bila soba takoj všeč. Zanimiva se mu je zdela sol, s katero se je lahko igral, igrače, luči ... Sama pa sem se udobno namestila na ležalnik in uživala v morskem vonju. Danes lahko rečem, da je solna terapija mojemu sinu resnično pomagala, saj sem že po nekaj terapijah opazila, da občutno manj kašlja kot prej. Priporočam jo vsem staršem oziroma njihovim otrokom.''