Zanimivosti

Prvak v zaščiti pred soncem ISDIN na voljo tudi v Sloveniji

Oglasno sporočilo
18. 6. 2024, 11.17
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 11.19
Deli članek:

V načrtovanje poletnih dopustov spada tudi nakup kozmetike za zaščito pred soncem. Ozaveščenost o pomenu kakovostne zaščite pred soncem je zmeraj boljša in večina nas je uporabo SPF dodala v rutino redne nege naše kože.

Vestna uporaba izdelkov za zaščito pred soncem je ključna za preprečevanje foto poškodb, prezgodnjega staranja kože in kožnega raka. Kljub temu pa kar 6 od 10 oseb še vedno ne uporablja izdelkov s SPF, kar vodi v povečano tveganje za kožne bolezni. Poleg tega je bistvena pravilna uporaba SPF izdelkov – nanesti jih je treba 30 minut pred izpostavljanjem soncu in nanos ponoviti vsaki 2 uri. Po plavanju, brisanju z brisačo ali če se intenzivno potimo, pa je potrebno nanose še pogosteje obnavljati. Seveda pa s SPF izdelkom nikar ne varčujmo, ustrezno zaščito nam lahko nudi le zadostna količina izdelka.

Kar 80 % staranja kože povzročajo UV žarki, ki med drugim uničujejo kolagen, elastin in hialuronsko kislino ter povzročajo pigmentne madeže, alergije in v najhujšem primeru tudi kožnega raka. Raziskave, izvedene na ljudeh, ki so zaradi narave svojega dela veliko izpostavljeni sončnim žarkom, so pokazale, da je koža na trebuhu 10 let mlajša kot na obrazu in rokah.

Španija, dežela vročega sonca, je domovina vodilne dermatološke kozmetike ISDIN, ustanovljene leta 1975 v Barceloni. Znamka je znana po svoji inovativnosti in visoki kakovosti izdelkov, ki so posebej oblikovani za zaščito in nego kože. ISDIN je ena najhitreje rastočih znamk, ki ima v svoji ponudbi 500 različnih izdelkov (zaščita pred soncem, anti-age, vlaženje kože, izdelki za različne kožne bolezni, kot so atopijski dermatitis, rdečica, seboroični dermatitis, akne …, ustna nega, nega dojenčkov, intimna nega …) in so absoluten prvak v zaščiti kože pred soncem.

Ustrezna zaščita za vsako kožo

Prav vsaka koža ima posebnosti in zahteva ustrezno nego in vsakodnevno zaščito s SPF. ISDIN ponuja široko paleto izdelkov za zaščito pred soncem, prilagojenih različnim tipom kože in njenim potrebam. V liniji so na voljo tudi izdelki za kožo z rdečico, atopijskim dermatitisom, izdelki za zelo občutljivo kožo in težavami s hiperpigmentacijo, pa tudi izdelki za najbolj krhko kožo otrok in dojenčkov od 6. meseca naprej. Najprepoznavnejši izdelki so:

1. Fusion Water Magic SPF 50 je zvezda med ISDIN-ovimi FOTO izdelki, ki ga lahko uporabljate vsak dan, ob športnih aktivnostih, na počitnicah … Temelji na vodni osnovi in nudi visoko UV zaščito brez občutka mastnega filma na koži. Izjemno lahka tekstura in hitra vpojnost zagotavljata občutek gole kože, kar je idealno za vse tipe kože, vključno z mešano in mastno kožo. Njegova velika prednost je, da ne draži oči in da ga lahko nanašamo tudi na mokro kožo, primeren pa je tudi za atopijsko kožo. Na voljo sta tudi obarvani različici z odtenkom Light in Medium.

2. Age Repair SPF 50 združuje visoko UV zaščito z intenzivnim vlaženjem in anti-aging sestavinami. Z aktivnimi sestavinami kot so fotoliaza, encim, ki popravlja poškodbe DNK, povzročene z UV-sevanjem, ter hialuronska kislina za vlaženje in zmanjšanje gub, nudijo kakovostno nego, delovanje proti gubam in zaščito. Collagen booster peptid pa poskrbi za sintezo kolagena. Na voljo je tudi njegova obarvana različica COLOR.

3. Transparent Spray SPF 30 ali SPF 50 je visoka UV zaščita v obliki prozornega in izjemno lahkega spreja, ki se hitro posuši in je primeren za vse tipe kože. Njegova posebnost je, da ga lahko nanesemo tudi na mokro kožo, ob tem pa nas osveži in se nemudoma posuši.

4. Hydro Oil SPF 30 je izdelek, ki hkrati ščiti pred UV žarki in poveča porjavelost kože za kar +63 %. Je namasten in se nemudoma posuši, kožo pa oskrbi s čudovitim sijajem.

5. Fusion Gel Sport SPF 50 je idealen za uporabo med športnimi aktivnostmi, saj nudi visoko zaščito, je zelo odporen na znoj in vodo ter se hitro vpija, ne da bi puščal mastne sledi. Ima lahko gelno teksturo, ki osveži kožo in je primeren tudi za zelo občutljivo kožo.

6. Izdelki za dojenčke in otroke Pediatrics s posebno formulo za najmlajše so namenjeni koži za otroke in dojenčke od 6 mesecev do 12 let. Izdelki so nežni do kože, ne dražijo oči, so izjemno lahki in brez dišav ter zelo odporni na vodo in drgnjenje. Primerni so tudi za atopijsko in občutljivo kožo ter zagotavljajo visoko UV zaščito.

ISDIN se zaveda pomembnosti zaščite pred soncem in z inovativnimi izdelki poskuša povečati osveščenost ter spodbuditi pravilno uporabo SPF izdelkov. Ključno pri SPF izdelkih je, da jih uporabljamo redno in v zadostni količini. ISDIN je poskrbel, da z veseljem in redno posežemo po izdelkih, saj vsebujejo lahke, nemastne teksture na vodni osnovi in brez mineralnih olj. Večina izdelkov je na voljo s SPF 50 ali 30. Znamka nenehno uvaja nove tehnologije in formule, ki so prijazne do vseh tipov kože, vključno z najbolj občutljivo in atopijsko, ter skrbi za trajnostno prihodnost z zavezanostjo k regeneraciji morij in oceanov. S svojo široko paleto izdelkov ISDIN zagotavlja, da je zaščita pred soncem dostopna in učinkovita za vse starostne skupine in življenjske sloge.

Izdelke ISDIN najdete v lekarnah po Sloveniji in v spletni trgovini sophia.si.