Kako napreduje okrevanje?

Princesa Kate priznala, da ima dobre in slabe dneve

U.C.
14. 6. 2024, 19.13
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 21.14
Deli članek:

Britanska princesa, ki mora zaradi raka obiskovati kemoterapijo, je s svojimi podaniki delila ganljiv zapis o svojem počutju med okrevanjem, svojih prihodnjih načrtih in strategijah za spoprijemanje z boleznijo.

Profimedia
Britanska princesa Kate

Princesa Kate je v svojem sporočilu za javnost razkrila, da 'dobro napreduje', a dodala: "Kot vsak, ki gre na kemoterapijo, ve, so dobri in slabi dnevi. V tistih slabih dneh se počutiš šibko, utrujeno in se moraš prepustiti telesu počitek. Toda ob dobrih dneh, ko se počutiš močnejšega, želiš kar najbolje izkoristiti dobro počutje."

Žena princa Williama je razkrila tudi občutljive podatke o svojem zdravljenju: "Moje zdravljenje poteka in bo trajalo še nekaj mesecev. Ob dnevih, ko se počutim dovolj dobro, se z veseljem ukvarjam s šolskim življenjem, osebni čas namenjam stvarem, ki mi dajejo energijo in pozitivnost, pa tudi začnem malo delati od doma."

V svojem sporočilu je o svojih prihodnjih načrtih zapisala: "Veselim se udeležbe na kraljevi rojstnodnevni paradi ta konec tedna s svojo družino in upam, da se bom čez poletje pridružila nekaj javnih nastopov, hkrati pa vem, da še nisem iz težav."

Kate je zapisala nekaj misli tudi o njenih strategijah za spoprijemanje z boleznijo: "Učim se biti potrpežljiva, zlasti v negotovosti. Vsak dan si vzamem tako, kot pride, poslušam svoje telo in si dovolim, da si vzamem tako potreben čas za ozdravitev." V pismu se je zahvalila za vso podporo, ki njej in princu Williamu v teh težkih časih zelo veliko pomeni.