Žaljenje, snemanje

Video: Manekenka zaradi oblin v Disneylendu doživela glasno posmehovanje

U.C.
5. 6. 2024, 13.53
Posodobljeno: 5. 6. 2024, 14.28
Deli članek:

Disneyevi junaki niso bili glavna atrakcija v pariškem zabaviščnem parku, to je za en dan postala manekenka Gracie Bon iz Paname. 27-letnica se je s svojo družino želela zabavati v Disneylandu, mlajše sestre in brate je tja peljala na izlet. Kmalu ji je postalo jasno, da tega dne zanjo ne bo veliko zabave.

TikTok / Grecie Bon
Gracie je bila v Disneylendu tarča posmeha.

Ostali obiskovalci so strmeli vanjo, nekateri so jo hiteli celo fotografirati in so se smejali. Manekenka ni počela nič takšnega, kar bi lahko ljudi spodbudilo k smehu, zgolj sprehajala se je po parku. Šokiralo jo je, kako kruti so lahko ljudje do drugih.  Poniževali so jo in se posmehovali njeni prekomerni teži. Na TikToku je objavila tudi video, ki ga je posnela med obiskom parka, na katerem lahko vidite neprimerno vedenje mimoidočih.

Gracie je delila svoje občutke: »Čas je, da prenehate zasramovati druge zaradi njihovih teles. Danes sem bila v Disneylandu, želela sem se zabavati s svojimi brati in sestrami, vendar je bil naš dan uničen, ker so se vsi norčevali iz moje telesne teže. Najhuje pa je, da tega učijo tudi otroke. Niso me nehali fotografirati, me gledali in se smejali. Vem, da bo marsikdo mislil, da pretiravam in da sem si sama kriva, ker sem punca z veliko kilogrami, ampak takšno me je ustvaril Bog in moram sprejeti vsak delček sebe. Tudi če imate diagnozo, zaradi katere izgledate drugače, vas ne bi smeli ustrahovati zaradi vašega videza. Nikoli ne bi negativno govorila o videzu nekoga. Spoštovanje je ključno. Konec koncev sem se samo želela zabavati kot vsi ostali. Če ti nekaj ni všeč, nehaj sovražiti in to zadrži zase.«