Sanjska Toskana

Prekrasne toskanske hiše tudi že za tretjino cene stanovanj v slovenskih mestih

A. M.
11. 4. 2024, 11.41
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 11.44
Deli članek:

Zadnjih nekaj let je na internetu, predvsem v oglasih Facebook skupin, možno zaslediti prodajo zelo poceni hiš v različnih manjših italijanskih okrajih.

Facebook / Italian Real Estate and Property
Aktualen oglas v Facebook skupin iReal Estate and Property.

Tudi na splošno so cene nepremičnin v bližnji Italiji trenutno nižje, ampak v določenih mestecih lahko že za 100 000 eur postanete lastnik katere izmed prečudovitih domačij, ki so množično naprodaj.

Vzrok? Šlo naj bi za repopularizacijo oziroma ponovno obuditev zanimanja za priseljevanje mladih na določena malo bolj odročna italijanska območja, za katera trenutno ni zanimanja. V preteklosti je bilo možno zaslediti prodajne oglase celo po ceni simboličnega enega evra, cene pod ali komaj nad sto tisočaki pa so čisto običajne. Spodaj nekaj trenutno aktualnih prodajnih oglasov, ki si jih lahko ogledate.

V Italiji so sicer nepremičninske dajatve višje in nekoliko bolj okorne in neugodne kot pri nas, kljub temu pa se kar nekaj Slovencev odloča za ureditev bivališča bolj ali manj blizu italijanske meje. Tudi cene stanovanj v običajnih urbanih središčih, kot so Trst ali Muggia, so načeloma znatno nižje kot pri nas.

Chianni, Pisa, Toskana

Aulla, Massa-Carrara, Toskana

Caprese Michelangelo, Arezzo, Toskana