Zanimivosti

Unikatne spalnice: edinstvene in praktične

Oglasno sporočilo
29. 3. 2024, 11.13
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 14.02
Deli članek:

Iščete ideje za ureditev spalnice? Si želite unikatne spalnice, ki bi bila popolnoma drugačna od klasike, ki jo najdemo v večini domov? Ni vam treba iskati naprej, saj smo za vas pripravili nekaj zanimivih in svežih idej.

Unikatne spalnice: skoznje pokažite svojo osebnost

Tudi če si želite popolnoma unikatne spalnice, bodite pozorni, da bo ta še vedno praktična in urejena tako, da se boste v njej dobro počutili. Drugačno naj jo naredijo predvsem malenkosti, ki odsevajo vašo osebnost, slog in potrebe.

Če vam je na primer všeč sodoben in minimalističen videz spalnice, namesto garderobne omare izberite samostoječe obešalnike oz. stojala in odprte police. Bodite pozorni le, da bodo oblačila lepo zložena, da bo spalnica še vedno videti urejena.

Če se radi ukvarjate z jogo in meditacijo, si v spalnici uredite kotiček za sproščanje. Opremite jo s primerno dekoracijo, ne pozabite dodati niti dišečih sveč. In še namig: barva meditacije in sproščanja je vijoličasta, zamolklo vijoličasta barva pa se lepo poda spalnicam.

Lahko privzdignete posteljo in pod njo postavite omarice. Sobo dopolnite s kovinskimi kosi pohištva. Če ste dovolj pogumni, pa v spalnici uporabite odštekan trend leta 2024 – namesto na steno tapete polepite po stropu in s tem ustvarite edinstveno ter drugačno spalnico.

Vaša spalnica lahko postane unikatna tudi z zelo udobno oblazinjeno ali boxspring posteljo z atraktivnim oblazinjenim vzglavjem v močni barvi ali z zanimivim potiskom. Tla pa lahko dopolnite s (tkano) preprogo in tako poskrbite še za udoben pristanek z bosimi nogami.

Kaj pa tematska spalnica?

Tematska spalnica je zagotovo unikatna spalnica. Temo lahko v prostor vpeljete na različne načine. Na subtilen način lahko to naredite že z dekoracijo in izbranimi kosi pohištva.

Ljubitelji narave lahko v svojo tematsko spalnico pripeljete gozd. Stene pobarvajte v letos moderno zamolklo zeleno barvo - žajbelj, gozdno zeleno, bledo zeleno … Dopolnite jo z leseno posteljo, na steno pa dodajte kombinacijo treh slik, na katerih bo upodobljen gozd.

Če obožujete morje, spalnico pobarvajte v modro barvo. Tudi ta je letos moderna. Izberite pohištvo v beli barvi, boxspring postelja pa vam bo dala občutek, da spite na morskih valovih. Za dekoracijo izberite mornarske ali morske detajle, na steno pa obesite veliko podolgovato sliko s pogledom na obalo.

Ustvarite si svojo unikatno spalnico s pomočjo Lesnine

Po navdih in elemente za unikatno spalnico skočite v Lesnino. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali najti pravo pohištvo in dodatke, s katerimi boste pokazali svojo osebnost.