Zanimivosti

Delo na Petrolu: “Žal mi je, da nisem že prej prišla”

Oglasno sporočilo
29. 3. 2024, 08.49
Posodobljeno: 2. 4. 2024, 12.24
Deli članek:

Odkrijte, kako ekipni duh na Petrolovih lokacijah v Ljubljani in okolici ustvarja nepozabne izkušnje.

Petrolovi bencinski servisi niso le kraj, kjer se opravljajo vsakdanji nakupi goriva – so središča sijajnih medosebnih odnosov in nepozabnih izkušenj. Tu se ustvarjajo vezi, ki gredo preko običajnega delovnika.

To dobro ve Viktoria, ki je kot Petrolova prodajalka zaposlena na Lomu. “Ko sem izvedela, da na Petrolu iščejo prodajalce, sem se takoj prijavila. Prav sanjala sem o tem, da bi delala tukaj – delo se mi je zdelo lepo, pa še uniformo zraven dobiš,” pravi. “Od takrat se je veliko spremenilo. Še moža imam petrolovca! Tako da ja, na Petrolu nastajajo prave družine!”

Da služba ni zgolj obveznost, ampak okolje, v katerem se zaposleni počutijo kot doma, ugotavlja tudi njena sodelavka Martina. “So dnevi, ko nisi najbolj razpoložen in prideš v službo slabe volje. Sodelavci to takoj opazijo in ti pomagajo, te motivirajo. Se usedemo skupaj, spijemo skupaj kavo in se pogovorimo,” opiše pristnost odnosov v ekipi.

Mirjana, zaposlena na Petrolovem prodajnem mestu na Celovški v Ljubljani, pa pravi, da jo najbolj veseli to, da lahko s svojo pozitivno energijo in srčnostjo marsikomu polepša dan. “Res mi ni težko, ker rada delam to. Obožujem delo z ljudmi, to mi je res v veliko zadovoljstvo,” pove. “Stranka me nikoli ne bo dobila slabe volje,” dodaja njen sodelavec Ilija. “Do njih sem zmeraj nasmejan, veliko jim pomeni, da tudi v težjih dnevih dodam vsaj nekaj pozitivne energije.

Bi se pridružili ekipi? V Petrolu trenutno iščejo prodajalce v Ljubljani in okolici, zaposlujejo pa tudi
študente in upokojence.


Petrolovi prodajalci poleg plače prejmejo še:
• Regres, 1.850 € v letu 2024.
• Nadpovprečno izplačilo poslovne uspešnosti, 1.600 € bruto v letu 2023.
• Mesečne nagrade za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 € bruto.
• Dodatne nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatno osnovno plačo
na leto.
• Najvišje neobdavčeno nadomestilo za prehrano, 7,96 € na dan.
• Vplačevanje v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.

Petrol prodajna mesta so prostor, kjer se rojevajo nove povezanosti in prijateljstva. Ne glede na starost.

To dobro ve Marjan, ki je po tridesetih letih dela na Petrolu upokojil, a kljub temu ostaja del ekipe na Tržaški.  “Prihajam trikrat na teden po štiri ure, da obdržim stik z njimi in da jim še malo ponagajam,” pove hudomušno.

Na manjšem Petrolu na Zaloški cesti v Ljubljani pa lahko srečate Jožico, ki je bila, ko se je pridružila ekipi, stara nekaj čez petdeset let. “V prejšnji službi sem bila nesrečna in hčerka me je prepričala, naj poskusim na Petrolu,” je iskrena. “Najprej sem bila malo skeptična, saj zaradi svoje starosti nisem vedela, kako se bom znašla. Zelo so mi bili v pomoč sodelavci, ki so res zaslužni za to, da sem se tukaj že od prvega dneva zelo dobro počutila,” zažari.

Ena izmed zgodb je tudi tista o Jasmini, ki je s svojimi burgerji pritegnila pozornost obiskovalcev Petrola na Tržaški cesti. Prav posebna je njena pot do tega, da je pred šestimi leti postala del ekipe: “To je zame, sem rekla, se opogumila in poslala prošnjo, celo na upravo sem klicala. Tako sem hvaležna, da so mi dali priložnost za delo prav tukaj, kjer sem si želela.” Na njene Fresh burgerje danes prihajajo iz vse Slovenije, pove z navdušenjem. “Pridejo k meni in pravijo, da so slišali, da so v naši prodajalni burgerji najboljši, in to me res veseli. Narejeni so z ljubeznijo.”

Delo na Petrol prodajnih mestih je nekaj posebnega in edinstvenega. “Žal mi je, da nisem imela možnosti, da bi že prej prišla," pravi Jožica. In res, Petrol prodajna mesta niso le kraj za točenje goriva in nakupovanje, ampak so postala prava destinacija, kjer se srečujejo ljudje in se dogajajo nepozabne zgodbe. Gordana, prodajalka na Lomu se strinja: "Petrol mi je res pri srcu. Rada prihajam v službo."

Najbolj iskreno povabilo torej, za vse, ki razmišljate o novi službi ali želite narediti zasuk v karieri.