Zanimivosti

Perspektivni in dinamični študij turizma

Oglasna priloga Izbiram svoj poklic
2. 2. 2024, 11.32
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 11.57
Deli članek:

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, s svojim sedežem v Brežicah, ponuja študijske programe turizma na vseh treh stopnjah. Na prvi izvajajo dva sodobna dodiplomska študijska programa Sodobne turistične prakse (visokošolski strokovni) in Turizem: sodelovanje in razvoj (univerzitetni), sta tako prilagojena potrebam gospodarstva ter sodobnim trendom v turizmu.

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Terenske vaje

Turizma se ne da naučiti v predavalnicah

Stavijo na uporabna znanja, saj so terenske vaje in praktično usposabljanje obvezen in nepogrešljiv del študija na prvi stopnji. Študenti potujejo na ekskurzije in študentske izmenjave, organizirajo dogodke ter tudi na ta način pridobijo številne praktične izkušnje in si gradijo profesionalno mrežo že med študijskim procesom. Prav tako ves čas sodelujejo s strokovnjaki iz stroke v obliki vabljenih predavanj, sodelovanj pri projektih in projektnih nalogah.

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Terenske vaje

Zaposlitev ali nadaljevanje študija

Študenti obeh triletnih programov lahko študij neposredno nadaljujejo tudi na rednem in brezplačnem magistrskem programu Turistične destinacije in doživetja, ali pa se po diplomiranju zaposlijo v gospodarstvu in negospodarstvu, pa tudi v državni upravi na področju turizma in s turizmom povezanimi panogami. Možnosti zaposlitev je res veliko in potrebe po dobro usposobljenih diplomantih, s širokim znanjem, so velike. Diplomanti Fakultete za turizem zagotovo ta znanja zagotovo imajo, zaradi kombinacije kakovostnih študijskih programov in tudi praktičnega usposabljanja med študijem.

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
FT-Brežice

Po informacije na informativne dni

Na Fakulteti za turizem vas vabijo, da se jim pridružite na letošnjih informativnih dnevih za dodiplomski študij, ki bodo letos ponovno potekali v živo, v petek, 16. 2. 2024, ob 10. in ob 15. uri ter v soboto, 17. 2. 2024, ob 10. uri. Študenti in zaposleni bodo predstavili študijske programe ter vse, kar želite vedeti o dinamičnem študiju na Fakulteti za turizem.

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Dunaj, Bratislava

Več:

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Cesta prvih borcev 36
8250 Brežice
Kontakti:
T: 08 20 54 010; 08 20 57 067
E: ft@um.si ; referat.ft@um.si
Družbena omrežja:
Facebook: @fakultetazaturizem
Instagram: @fakulteta_za_turizem
TikTok: @fakultetazaturizem

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Teren

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru