Zanimivosti

Prilagodite zavarovanje doma svojim potrebam

Oglasno sporočilo
19. 12. 2023, 09.31
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 09.41
Deli članek:

Da bi bil vaš dom karseda dobro zaščiten, je ključno, da sklenete ustrezno zavarovanje. Največja napaka je podcenjevanje nevarnosti, ki se lahko pripetijo. Smisel zavarovanja doma je prav v tem, da vam zagotavlja varnost v situacijah, ki so popolnoma nepričakovane. Kdo pa lahko z gotovostjo predvidi poplavo, požar ali izliv vode iz domačega akvarija?

Za zavarovanje večine domov so pri Zavarovalnici Triglav na voljo že vnaprej pripravljeni paketi Mali, Veliki in Comfort. Zavarovanje lahko enostavno sklenete kar sami preko spleta (triglav.si) ali pa se posvetujete z zastopnikom in zavarovanje prilagodite potrebam svojega doma. Odločite se lahko tudi, da zavarujete le stanovanjski objekt, le stanovanjsko opremo ali oboje skupaj.

Dodatna zavarovanja

Premislite, kako bi brez zavarovanja obnovili dom po potresu ali strojelomu inštalacij, ki nista vključena v prednastavljene pakete, in sklenite dodatna zavarovanja, ki vam bodo v pomoč pri kritju takšnih škod. Na voljo so tudi razširitve kritja, ki krijejo škodo na sončnih elektrarnah, ter škodo povzročeno z objestnimi dejanji, tatvino ali razbitjem stekla.

Prilagoditev limita kritja

Pri sklepanju zavarovanja bodite pozorni na limit kritja oziroma zgornjo mejo izplačila ob škodi. Določi jo zavarovalnica. Če vaš dom ali oprema presega povprečne vrednosti, razmislite o povečanju limita.

Več o zavarovanju doma najdete na: www.triglav.si/zavarovanja/zasebni/zavarovanja-za-dom/zavarovanje-doma.