Zanimivosti

Ženske, ki bodo pokopale Goloba: razkrivamo scenarij za zamenjavo predsednika vlade

Oglasno sporočilo
27. 11. 2023, 11.04
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 11.31
Deli članek:

Tri usodne ženske premierja Roberta Goloba: Tatjana Bobnar ga je spravila v preiskavo na tožilstvu, KPK in v državnem zboru. Mojca Šetinc Pašek je bila izključena iz vrst Gibanja Svobode, pri glasovanju o proračunu je za seboj potegnila tretjino poslanske skupine. Urška Klakočar Zupančič se je poslovila kot podpredsednica stranke. Koliko časa bo še vztrajala v največji vladni stranki? Vse tri pa so prijateljice predsednice Nataše Pirc Musar, ki iz ozadja ruši predsednika vlade.

Komisija za preprečevanje korupcije je zoper premierja Roberta Goloba uvedla preiskavo v primeru sumov pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar, ki je zdaj svetovalka predsednice republike Nataše Pirc Musar.

Toda ključna težava je v tem, da je komisija sama v koliziji interesov. Problem je že v tem, da odloča o očitkih, ki jih je zoper premierja nanizala Bobnarjeva. Nekdanja notranja ministrica je zdaj svetovalka predsednice republike, ta pa v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije imenuje predsednika komisije in oba njegova namestnika. Poleg tega sta bila predsednik Robert Šumi in namestnik Simon Savski zaposlena na policiji v času, ko je bila Tatjana Bobnar namestnica generalnega direktorja policije.

Če bo KPK Goloba spoznala za »krivega«, se bo težko obdržal na položaju. Poleg koalicijskih partneric SD in Levici mu lahko hrbet obrnejo tudi poslanci njegove stranke. Razkrivamo tudi, katera ženska bi lahko zamenjala Goloba na čelu vlade.

https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24