Zanimivosti

Navijanje po novem prinaša drugačno nagrado: Sprememba, a kvečjemu na bolje

Oglasno sporočilo
31. 7. 2023, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2023, 14.31
Deli članek:

Obljubljali smo vam, da si je z udeležbo na enem od dveh javnih navijaških ogledov spektakla Slovenija – Grčija na velikem zaslonu mogoče pridobiti vstopnice za naslednji pripravljalni spektakel Slovenija – Hrvaška. No, spektakel ostaja, na precejšnje presenečenje pa je prišlo do spremembe nasprotnika.

Profimedia

Akcijo zdaj verjetno že poznate in z vstopom v nov delovni teden je za najbližjim vogalom. Tako kot je za najbližjim vogalom pripravljalni obračun, ki ga bosta slovenska in grška košarkarska reprezentanca to sredo (2. avgusta) zvečer odigrali v že dolgo razprodanih ljubljanskih Stožicah. "Komaj čakam, te tekme se izjemno veselim, saj bo moja prva po 10. aprilu, hkrati pa bo tudi priložnost igrati v polni dvorani slovenskih navijačev. Take tekme so letos še bolj pomembne, saj veliko navijačev ne bo moglo potovati na svetovno prvenstvo, ki bo zelo daleč od doma," o tej tekmi razmišlja Luka Dončić, zelo podobno je nabrušen in motivira tudi njegov NBA-kolega iz izbrane vrste Vlatko Čančar, zvestih in glasnih navijačev pa je še mnogo več od tistih, ki so v norem potegovanju za vstopnice uspeli priti do svojih. In prav za te, ki so iz tega ali onega razloga ostali brez njih, je kot nalašč pobuda Pivovarne Laško in našega časnika. Ljubljanski Parlament Pub in mariborska Kavarna Astoria bosta gostila ogled spektakla na velikem zaslonu, kar bo že samo po sebi imenitna navijaška izkušnja. Ki pa seveda v tej akciji prinaša še nekaj dodatkov, zaradi katerih je še bolj posebna in privlačna. Pod točko ena navijaški obračun obeh največjih slovenskih mest in s tem tudi dveh delov Slovenije, zraven pa tudi imenitne nagrade, ki si jih je mogoče zagotoviti z udeležbo.

Sijajno dodatno vabilo
Ko gre za omenjeni navijaški obračun, bo glavno vlogo sodnika odigral Laško Skačimer, simpatična pripravica, ki bo zelo vestno in natančno boljšega določila po ključu, ki so ga slovenski navijači z leti postavili za svoj zaščitni znak. Saj veste, kdor ne skače, ni Sloven'c – in kdor bo v sredo zvečer skočil večkrat, bo zmagovalec. Ljubljana ali Maribor, Parlament ali Astoria, zahod ali vzhod. Vsi za Slovenijo, vsi za Slovence, a hkrati tudi vsi za lokalni ponos in lokalno zmago. Pa tudi za vstopnice.

Kakršnakoli udeležba na obeh dogodkih – v neodvisnosti od uspešnosti pri skakanju – namreč ponuja možnost, da navijač izpred velikega zaslona hitro postane skakajoči navijač na tribunah Stožic. A če smo vam dolgo obljubljali vstopnice za ogled pripravljalne tekme Slovenija – Hrvaška, moramo to obljubo zdaj spremeniti.

Ne po lastni krivdi. No, pravzaprav o krivdi sploh ne želimo govoriti in želimo predpostaviti, da so hrvaški prijatelji imeli najboljše razloge in namene, ko so tik pred zdajci udeležbo na tekmi 8. avgusta odpovedali. Zgodilo se je, kar se je pač zgodilo, se je pa Košarkarska zveza Slovenije odzvala zelo hitro in zelo uspešno. Vstopnice tako ostajajo, tekma ostaja, spektakel ostaja, prihaja pa nasprotnik, ki je kvečjemu bolj eminenten in tudi boljši. Črna gora. Ta ima trenutno boljšo reprezentanco, boljše posameznike in je v nasprotju s Hrvaško tudi – tako kot Slovenija – udeleženka hitro bližajočega se svetovnega prvenstva.

Sijajno vabilo v Stožice, torej. S tem pa tudi sijajno dodatno vabilo v Parlament in Astorio.