Iskreno o odvisnosti

Jamie Lee Curtis: »Če bi bili opiati lažje dostopni, bi bila že mrtva«

S.Š.
31. 7. 2023, 10.12
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 10.16
Deli članek:

Igralka Jamie Lee Curtis je dejala, da je neizmerno srečna, da je pred več kot dvema desetletjema premagala svojo odvisnost.

Profimedia
Jamie Lee Curtis

"Bila sem povsem odvisna od opiatov," je v oddaji Morning Joe igralka Jamie Lee Curtis zaupala voditelju Joeju Scarboroughu. "Če bi bili pred leti opiati kot je fentanil lahko dostopni, bi bila zagotovo mrtva," je iskreno priznala oskarjevka.

Curtisova, ki se je več kot 10 let borila z odvisnostjo, je danes hvaležna, da se je odločila takrat poiskati pomoč: "Lahko bi zavila na res temno in grozno pot, če bi nadaljevala z zlorabljanjem opiatov. Moja treznost je bila ključ do svobode, svobode, da sem jaz, da se ne gledam v ogledalo v odsevu in vidim nekoga drugega." Svojo treznost je igralka označila za svoj "največji dosežek".

Njen pogled na droge in substance je močno spremenila tudi smrt njenega brata Nicholasa leta 1994. Ta je umrl zaradi prevelikega odmerka heroina. "Ni veliko pil in ni posegal po drogah. Nato pa se je enkrat odpravil ven s prijatelji, zaužil heroin ter umrl zaradi prevelikega odmerka. Postal je eden izmed milijonov ljudi, katerih življenja so ugasnila zaradi zasvojenosti."

Igralka je letos praznovala 22 let treznosti in priznala, da ji brez pomoči to ne bi uspelo.